Je vhodné následující zapojení rozvaděče (PL) pro rodinný domek?

<< < (4/5) > >>

Radek Červený:
Ono to je tak. Když si na nové auto každý měsíc šetřím, chovám se k němu jinak, než když mi ho papá dá.
To stejné je i u rozvaděčů. Sice se dnes výrobci začínají předhánět s typovými štítky, ale čemu to prospěje? Vylepí ho kdejaký Jouda, který neví ani co tam lepí a proč ho lepí. Natož aby byl schopen posoudit kusovou zkoušku. Jen tak mimochodem, jak bude u této kusové zkoušky probíhat zkouška pevnosti izolace vn? Už vidím ty bastlíře, jak stojí frontu na vn zdroje  ;D ;D
Takže sice možná skončí věčné dohady o bytových rozvaděčích, ale řemeslo se posune v té žumpě ještě více ke dnu. Ten kdo to dostane zdarma, ten podle toho k tomu bude přistupovat, ten, kdo si tu typovku musel doslova vyběhat a zaplatit, ten se na to dívá jinak.
Viz příloha tazatele. Takto jsme to nekreslili ani v dobách, kdy nebyl AutoCad a kreslila se spousta věcí běžně ručně. Nemluvě o návrhu a koncepci. Tento člověk sice teoreticky na typový štítek dosáhne a za jistých okolností jej dostane, ale co dál? Co to řeší?
Za půl roku ho budou rozdávat už i markety a hurá, jedeme z kopce  (zle)

P.S. není to lobby typovek, ostatně kdo se výrobě rozvaděčů věnuje tak ví, že tyto bytové "srandy" jsou spíše charitou než výdělkem, ale rozhlédněme se kolem sebe. V jakém stavu jsou rozvodnice, v jakém provedení se předávají, kdo a jak je skládá.....je to k bli.. (zle)

Lukáš Rotrekl:
Na druhou stranu ony ty papíry nic moc nezaručí.... Viz. příloha... Tenhle měl vystaveno PoS, byl doložen protokol o kusové zkoušce, jen chybělo nalepit štítek....

(A propo, je to jeden z nejmenších průserů v celé instalaci, lze tomu ještě jakž takž dát štábní kulturu bez bourání).

František Šohajda:
Citace

Vím, že takhle to dělá Schneider a prý i OEZ, ale Hageru nemůžu nic podobného najít, nemáte nějaký odkaz nebo více informací? Zrovna jejich rozvodnice mám docela rád.

Už jsem psal...viděl  jsem to v rychlosti....n eměl jsem moc času.... :'(
Je to nějaký nový systém, se kterým vyjdou na AMPÉRU poprvé!!
Dal jsem vizitku, jako to dají OFICIÁLNĚ ven, pošlou mě všechno, včetně SW, který musí být, aby náplň byla "někde" uložena pod nějakým číslem výrobním....

Já osobně to beru jako velký přínos pro montáž a revize....RD jsou z 70%  bez výrobního štítku u rozvaděče!!  Zatím jsem neslyšel, že by rozvaděč v RD vyhořel nebo byl špatný, který se dělá s dílů! ;)
Revize se vždy udělá i na rozvaděč bez výrobního štítku!
Právě že typovku platí výrobce (tady HAGER) a určitě si něco přidá k ceně, aby si ji zaplatili!
Neví proč by si musel vyběhat typovku ten,co za rok složí 5 rozvaděčů ! (doh)

Lukáš Rotrekl:
Viz. můj předchozí příspěvek, to že má někdo papíry nic neznamená!!

Definujme co je bytová rozvodnice a uvolněme v tomto směru legislativu v tom směru, že se nejedná o výrobek, ale kus instalace. Jak to zde zmínil kolega Hruda. Na co chcete dělat typovku, kusovku, na pár jističů a jejich propoje. Vždyť bytové rozvodnice z 99% nemají řadovky a k čemu je, když někdo vyrobí krásnej rozvaděč, ošťítkuje, ....,  pak se zamontuje na stavbě skříň do zdi, potom se kvůli omítání vydělá rám s din lištamí a náplní, u některých typů ani toto rozumě nelze a vydělává se jedna lišta po druhé nebo jen přístroje, při  tom se se spoji pohne, pokroutí, uvolní ....... Někdo nabastlí zpět a dopojí viz foto v mém předchozím příspěvku.. K čemu je ten papír, který vznikl někde na dílně před 3x rozebráním, narváním rozvaděče vývody....

Například: rozvodnice do 72 modulů, 40A, 2 stykače, 2 relé ....  a toto nechme v pravomoci RT. Samozřejmě by mělo být jasné, kdo to vyrobil, tak definujme zjednodušený výrobní štítek + protokol o kontrole, který bude v příbalu rozvaděče a který montážník vyplní, RT odsouhlasí (kulatým razítkem).

Oldřich Morávek:
Na druhou stranu jsme se posunuli tam, kde jsme chtěli být.
Jestliže je rozvaděč výrobek, pak si takový výrobek chci koupit a výrobci komponentů už pochopili, že je to služba, která chybí.
Takže teď místo abych kupoval sadu jističů, plastovou bedýnku a hromádku bižuterie, hlídal, jestli jsem na nic nezapoměl, vlezu na e-shop a vyberu si nejbližší sestavu a mám klid.
Navíc se konečně ukáže, že největší chyby a největší ovlivnění vlastností udělá montážník na stavbě.
Pro mě je to rozhodně kladná zpráva. Aspoň vzroste konkurence a mohu si vybrat od výrobců, které mám vyzkoušené a kteří mi vyhovují.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana