Jak mám vyrobit blikající reklamu ze zářivkových těles?

<< < (3/5) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: David Bohatec  16.02.2014, 08:36

... SELF. ...

Proč SELF?  (zle)

Kdo má problém i s jednou ze základních "zkratek",  by měl přemýšlet, jestli je vhodné, aby do elektriky zasahoval!!

V jako Voltage (napětí)
LV jako Low Voltage (nízké napětí)
ELV jako Extra Low Voltage (malé napětí)
SELV jako Safety Extra Low Voltage (malé bezpečné napětí)

Petr M:
Citace: Lukáš Rotrekl  16.02.2014, 08:01

Pozor na to, většina napaječů  pro  LED sice produkuje malé napětí, ale ne bezpečné.Už jsem zažil za takovým to zdrojem na obou pólech 12V vývodu 230V proti zemi, a přitom vše fungovalo....

Napětí je jenom jedna strana mince. Kdysi jsem dělal panel z LED a musel jsem to vydrátovat šestkama, aby tam byly rozumný úbytky... Myslíte, že má tazatel rád buřty pečený nad PVC?  :D

David Bohatec:
Citace: Jiří Schwarz  16.02.2014, 11:04

Proč SELF?  (zle)

Kdo má problém i s jednou ze základních "zkratek",  by měl přemýšlet, jestli je vhodné, aby do elektriky zasahoval!!

V jako Voltage (napětí)
LV jako Low Voltage (nízké napětí)
ELV jako Extra Low Voltage (malé napětí)
SELV jako Safety Extra Low Voltage (malé bezpečné napětí)

Pardon pane Schwarz, 
ale těď mám z toho totální guláš :o.
Celkově mi šlo o to(v tomto tématu),  aby to bylo maximum bezpečnosti. Domnívám se, že to jsou právě sítě SELF PELF.
Hodnota malého napětí v prostorách zvl. nebezpečných na živých částech při DC je 25V a tam bude cca12V Tak to mám ještě rezervu ne? Nebo to je vše jinak? (norm)

Michael Tejčka:
V první řadě je jinak Vaše označení zdroje malého bezpečného napětí, tudíž by jste tento výmysl měl opravdu svěřit někomu, kdo tomu rozumí...

David Bohatec:
Citace: Michael Tejčka  17.02.2014, 01:17

V první řadě je jinak Vaše označení zdroje malého bezpečného napětí, tudíž by jste tento výmysl měl opravdu svěřit někomu, kdo tomu rozumí...

Zdá se, že se to nějak zamotává. Jaké je tedy to označení? Do včerejška sem se domníval, že v tom mám jasno. Jak to tedy je?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana