Jaký přívod k druhé rozvodnici?
Lukáš Schejbal:
Samozřejmě že projekt je dobrá věc to netvrdím taky dole v domě to bude provádět asi někdo jiný než já.Ale mě jde pouze o toto podkrový a bohužel nemůžu vyhodit peníze za dalšího projektanta a už je to vše zapojené kromě sporáku a přívodní kabel k rozvodnici.Mě šlo jen o radu jaký mám k této rozvodnici navést kabel abych dokončil stavební práce a mohly jsme se nastěhovat a užívat podkrový než se zrekonstruuje spodní část domu.Jinak pro upřesnění délka kabelu od druhé rozvodnice k hlavní je 7m,kabel je veden v husím krku ve zdi(cihlové)
Daniel Hudzík:
Citace: Lukáš Schejbal 09.01.2014, 15:25
Samozřejmě že projekt je dobrá věc to netvrdím taky dole v domě to bude provádět asi někdo jiný než já.Ale mě jde pouze o toto podkrový a bohužel nemůžu vyhodit peníze za dalšího projektanta a už je to vše zapojené kromě sporáku a přívodní kabel k rozvodnici.Mě šlo jen o radu jaký mám k této rozvodnici navést kabel abych dokončil stavební práce a mohly jsme se nastěhovat a užívat podkrový než se zrekonstruuje spodní část domu.Jinak pro upřesnění délka kabelu od druhé rozvodnice k hlavní je 7m,kabel je veden v husím krku ve zdi(cihlové)
Velmi dobrou pomockou by vam mohol byt free program Sichr, kde sa daju nasimulovat podmienky ulozenia, dlzky a dimenzie kabla vzhladom na istene. Idealne je vsak poznat impedanciu na vstupe.
solimek:
Nic ve zlém, pane Schejbale, ale podkroví jako stavení. Mohly jsme se nastěhovat? Vy jste tam samé ženy? Opravdu se mi to špatně čte. A určitě ne jenom mně. Pravdou je, že kolega Žabka by se mohl také polepšit. Druhý známí...
Ach jo. (zle)
Hugo K.:
Bych to až tak nedramatizoval .
Pokud bude v hodinách hl.jistič 3x25A, vodič průřezu 4mm2 taktak stačí, vodič průřezu 6mm2 neurazí. :)
Jan Franěk:
Citace: Hugo K. 09.01.2014, 18:11
Bych to až tak nedramatizoval .
Já také ne. Ale nacházím spoustu rozporů v jeho dotazech. Jsem elektrikář laik. Co to je? Znám buď elektrikáře, nebo laiky. Pak-mám kamaráda, revizního technika. Tak tomu moc nevěřím. Kamarád RT, by mu poradil a možná i pomohl s vlastní realizací. Když mu neporadí údajný kamarád, který byl údajně na místě, jak máme věštit mi na dálku, z informací, které nám poskytuje někdo kdo tomu evidentně nerozumí.
Citace: David Hruda 08.01.2014, 18:26
Bez náležitých zkušeností a znalostí se prostě elektrika dobře dělat nedá.
Jen doplním. Ani podle zákona nesmí (norm)
Jinak s tím zvonkem jsme na tom Davide stejně. (drinks) Lidé ušetří na elektrice, aby si mohli koupit větší telku a pak se celý život peklují s bezdrátovým zvonkem, tisícem prodlužováků, které jsou nestetické, ale navíc i nebezpečné a tak podobně. Dům za milióny a oni pozvou, na takovou zásadní věc, nejlevnějšího elektrikáře, který jim naplní rozvodnici po okraj, navíc CHINA nebo Poland šitem. Dobře jim tak. Většinou dostali jen to, za co byli ochotni zaplatit. Možná to bylo tak i v tomto případě. kamarád z hospody vypil pár piv, vzal něco peněz a šel je dál propíjet. Dnes už se řemeslníci po hospodách nehledají. Je jiná doba. (dance) (dance) (dance) Dnes už "sousedovic Toníček" nikoho neoslní svojí sekačkou, postavenou z motoru ždímačky a starého kočárku.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana