Jaký přívod k druhé rozvodnici?
Daniel Hudzík:
Realny projektant Vam da Zmluvu o dielo, ktorou sa zaviaze za nejakych podmienok Vam projekt v nejakej lehote vypracovat.
Jiří Schwarz:
Citace: Lukáš Schejbal 08.01.2014, 19:01
no :-X
Když vy v jednom příspěvku tvrdíte, že tam žádný velký odběr není, ale v jiném píšete o sporáku a to je hodně velký odběr...
Tam kolega radí pořádnou rezervu... Kdybyste náhodou ještě nějaký spotřebič "přihodil"
Juraj Rojko:
Citace: Jiří Schwarz 08.01.2014, 22:52
Tam kolega radí pořádnou rezervu... Kdybyste náhodou ještě nějaký spotřebič "přihodil"
Například slévárenskou pec, zn. menší, vhodná do podkroví.
Jaroslav Hasala:
Na dimenzi kabelu má vliv celá řada věcí, např. předpokládané zatížení, délka kabelu, způsob uložení, velikost předřazeného jištění, impedance poruchové smyčky v místě atd.
Přívodní kabel je zároveň krásným příkladem místa, kde by se zrovna nemělo šetřit.
Odkaz na projektanta je tedy na místě.
Asi nejjednoduším a nejuniverzálně jším řešením a je použít pětižilový kabel, s vodiči stejného průřezu, jako má přívod pro rozvodnici, ze které se chcete připojit.
Pokud je např. použitý přívod pro původní rozvodnici CYKY 4B(J)x 10, potom by byl přívod pro novou rozvodnici CYKY 5C(J)x 10.
Tomáš Žabka:
kolega byl rychlejší
Slévarenskou ne, ale stačí trochu kreativní manželka a může tam byt malá pec na pálení porcelánu a keramiky. Ale k původnímu dotazu, na podružný rozvaděč muže být 4x10 a nebo 5xX (X=4,6, a vice) podle potřeby. Tím, že jako lajk se snažíte ušetřit se nemusí vždy vyplatit.
Teď jsem projektoval jednu instalaci na rekonstruovaný rodinný domek bylo to pro kamaráda, vše začalo tím, že řekl, že potřebuje vyvrtat pár krabic tak jsem mu řekl, že "vercajk" (Hilti TE-50) nepujčuji, ale dojdu a odvrtám mu to, když jsem došel, tak to začlo, chodil po pokojích a říkal odhadem co by se asi tak mělo kde vrtat shodou okolností, druhý známí co mu přišel taky pomoct byl elektrikář, takže společnými silami jsme ho přesvědčili, že takto ne a že mu to raději s projektuji než, aby se pak celý život používal "spackanou" instalaci na to, když to sám viděl tak na to "kejvnul" udělal jsem mu projekt celkem slušný instalace a jen matroš vyšel na cca 55-60tis, teď až bude něco sám kutit (doufám, že za pomoci toho druhýho borce) tak už ví co kde a jak udělat a taky ví případně na čem může ušetřit, když mu nevyjde rozpočet. Jsou určitý věci, který se dají "vojebat" (dá se ušetřit), ale některý věci prostě nejdou a následně s pozice revizáka to prostě podepsat nejde. Jak říká pan Sluka na školeních je to pudová věc, buďto to pude a nebo nepude.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana