Jaký přívod k druhé rozvodnici?

<< < (6/7) > >>

Tomáš Žabka:
Citace: Miloš Kotek  09.01.2014, 18:04

Nic ve zlém, pane Schejbale, ale podkroví jako stavení. Mohly jsme se nastěhovat? Vy jste tam samé ženy? Opravdu se mi to špatně čte. A určitě ne jenom mně. Pravdou je, že kolega Žabka by se mohl také polepšit. Druhý známí...
Ach jo. (zle)

Já se snažím psát česky (aspoň na tomto webu),  ale ne vždy mi to jde na 100%. Ale to už se řešilo v jiném vlákně. :)

Jiří Schwarz:
Když chvátám, dokážu napsat text se spoustou překlepů...
Ale některé pravopisné chyby v dotazech mě tak trochu směřují k názoru, že ten, kdo neumí základy češtiny, by mohl moji radu špatně pochopit, tak když už radit, pro jistotu opatrně a ne moc odborné detaily... 

Václav Třetí:
 Pokud něco píši, tak bych si to měl nakonec kontrolně přečíst. To by mi mělo pomoci odstranit překlepy a chyby.

Ti kdož hodně pospíchají, by si měli uvědomit, že v elektrotechnic e se dají udělat chyby, které budou fatální, nikoliv jen pravopisné.

Čeština je krásná řeč slovem i písmem, jen by jsme se jí měli trošku věnovat. S ohledem na obecný úpadek (bohužel, už ani někteří kantoři neumí psát bez chyb) se už jen obávám, že někdo začne psát třeba staveňý (to bylo to první, co mě napadlo, když jsem viděl tazatelovo podkrový)

P.S. Když hodně pospíchám, tak si sednu a vše nejprve rozmyslím. Ono je lepší věc čtvrt hodiny promýšlet, pak půl hodiny realizovat, než hodinu lítat, udělat fůru chyb a pak je dvě hodiny odstraňovat.
                                               ;)

Jan Palička:
Citace: Lukáš Schejbal  08.01.2014, 18:38

Mám kamaráda revizního technika a řekl my že zapojení zásuvek i světel mám dobře jen že by 10A jističe klidně vyměnil za 16A na zásuvky.

Vzpomněl jsem si na mladého nájemce z jednoho z našich bytových domů, který (už je tomu asi deset let) zavolal, že mu přestala jít pračka a že má na zdi černý pruh. Ukázalo se, že na základě podobné rady "klidně" vyměnil v rozvodnici 6A jistič za 16A, protože to prý u zásuvkových okruhů bývá běžné. Jenže to byl okruh světelný, z něhož jeho otec (to jsou ty přecházející regulované nájmy) kdysi vyvedl DVOULINKOU zaškrábnutou pod omítku zásuvku pro holicí strojek......
Taky se dlouho hádal, že elektrice rozumí a že je jeho koníčkem :'(

Pavel Mašek 1:
Citace: Lukáš Schejbal  08.01.2014, 18:38

No to už tu bylo vyplázl jsem 5tis. za elektrikáře a nic z toho.

Za co jste dal ty peníze  ??  za ty piva ??

Já beru peníze až za odvedenou práci.

A ten přívod nebudete jistit? Průměr by měl odpovídat i jištění.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana