Je nutné při změně sazby z D25 na D35 vyměnit vodiče na elektroměr Al za Cu?
Milan Karvánek:
TO: Jarda Hasala, Radek Kroutil, jj klucí jsme na jedné lodi, mám stejné zkušenosti a už mě to tu v Kocourkově nějak nebaví.
Proto trvám na tom, aby se zde v diskusích do odpovědí dostávaly pouze normou podpořené informace a né akademické plky kavárenských elektro-intošů, kteří se ve finále na stavbách se zákazníky nikdy nepotkají, protože mají své teplé fleky jinde. Jenom matou hlavy laikům, kteří zblblí reklamami a marketingem si myslí, že si mohou na montážní firmě vyvzdorovat sebevětší nesmysl.
Milan Hudec:
Milane to jsi dost ujel ne?
Jan Franěk:
Citace: Milan Karvánek 27.12.2013, 21:22
Milane, to já sice vím, ale nicmíně:
a/ v roli RT nebo montéra nejsem ten kdo tu určuje pravidla (pýcha některých rádoby elektro itelektuálú a jiných mudrlantů je mi směšná)
b/ v roli živnostníka mě nestejné uplatńování daných zákonů a předpisů ekonomicky poškozuje
c/ mám legitimní právo hájit své zájmy, proto trvám na jednotném uplatňování daných pravidel, když už je někdo mocnější než jsme my stanovi
Naprostý souhlas. (jednicka)
Citace: Milan Karvánek 29.12.2013, 22:02
Proto trvám na tom, aby se zde v diskusích do odpovědí dostávaly pouze .........
Tohle taky vidím jako úlet. Kdo rozhoduje o tom, čí odpověď je ta správná a o tom, kdo je "kavárenskej". Asi vím co jsi tím chtěl říci, ale nemohu souhlasit s tím textem.
Osobně jsem dozrál do stádia, kdy je mi celkem jedno, co a jak dělají ostatní. To je jejich problém i odpovědnost. Starám se především o to, abych se nemusel za svou práci stydět já sám.
Jan Franěk:
Citace: Radek Kroutil 29.12.2013, 00:44
Chlapi v hospodě nic neurčují, jenom říkají pověsti o mě. Např. někdo něco potřebuje, oni řeknou mé jméno a hned se jim dostane odpovědi co o mě slyšeli. \viz předešlý příspěvek
A není to nakonec jedno? Rozumný člověk na tyto keci nedá a navíc ti, co chtějí za pár korun pokur..t instalaci, nejsou těmi zákazníky, o které nám jde. Nebo snad ano? Dobrá pověst se tak dlouho a těžce buduje a tsk snadno ztrácí. Osobně jsem poznal, že úplně nejhorší je, udělat práci levně a ještě se nechat ukecat na "provizorní" řešení. Pak se okolo mihne jiný elektrikář a vše je zapomenuto. Jste zloděj a elektriku neumíte. Je jedno, že to bylo po nátlaku investora. Najednou jste měl být tím, kdo měl trvat na správném řešení. Před tím jste byl prudič. Vítejte v reálném světě, kde je potrestáno, každé rádoby dobro. Vlastně každé zaváhání, kdy se nedržíte roky a praxí osvědčených pravidel.
Petr Pospíšil.:
Pokud mě někdo žádá o revizi přípojného místa pro distributora, tak hned na začátku mu
doporučím ať si přečte "připojovací podmínky". A vysvětlím mu, že pokud už je v Cu provedení je to levnější. Pokud je to v AL musím připočítat práci a materiál a sdělím cenu
obou variant. A pak záleží na něm. A co se týče pomluv........ .....tak jsi myslím, že lidi
se pomlouvájí a závidí od nepaměti. Stačí, že tam nesedíte denně a už jste pro "někoho" jiný. Většině ale vyhovuje, že máte čisto (ne prázdno) v hlavě.
Taky jsi myslím, že neměřená část patří distrubutoroví a chrání si ji plombou a tak
by to měla být jeho práce. Ale není to špatná práce a klidně ji budu tomu, kdo to chce
dělat dál.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana