Je nutné při změně sazby z D25 na D35 vyměnit vodiče na elektroměr Al za Cu?

<< < (7/8) > >>

Milan Karvánek:
Nemyslím, že bych s názorem ulít. V první částí mé odpovědi se zdá že problém nevidíte. No a druhá část je jen "doporučené opatření" pro vyřešení té první části.  :)
Netvrdím, že by někdo měl posuzovat kdo je "kavárenskej itoš" to je mi také srdečně volný. Ale každá technická odpověď, kterou zde prezentuje "odborník" s ověřenou identitou, by měl do rad uvádět jen skutečnosti, které mají podporu v normách, nebo jiných technických předpisech.
Vlastní dedukce a názory a oponentury platných předpisů jsou sice zajímavé, ale nepatří do veřejného fóra, protože ..... viz moje předchozí příspěvky.

Milan Hudec:
Citace: Milan Karvánek  30.12.2013, 19:09

by měl do rad uvádět jen skutečnosti, které mají podporu v normách, nebo jiných technických předpisech.
Vlastní dedukce a názory a oponentury platných předpisů jsou sice zajímavé, ale nepatří do veřejného fóra, protože ..... viz moje předchozí příspěvky.

Milane jistě pamatuješ "1010",  já taky, a i v této některé pasáže byla k diskuzi.
Vzhledem k současné "kvalitě" a záplavě mnohdy si odporujících edic norem atd.,  bych dokonce řekl, že tvůj názor je trochu scifi (dance),  a bude čím dál tím hůř.

Navíc nevěřím tomu, že i ten největší normožrout nenamontuje zásuvku vzhůru nohama, když si to zákazník z nějakého důvodu bude přát a zaplatí.

František Šohajda:
Celou diskuzi jsem nečetl...nemám čas... :'(

Ale zaujala mě jedna věta zkušeného kolegy....

Citace

Ale každá technická odpověď, kterou zde prezentuje "odborník" s ověřenou identitou, by měl do rad uvádět jen skutečnosti, které mají podporu v normách,

Normy nejsou dnes závazné !
Za druhé, pokud to někdo udělá lepší jak v normě, nemusí ji dodržet ! (dance)

Čistá teorie ! ;)

Fuk Tomáš:
Citace: Milan Karvánek  29.12.2013, 22:02

...Proto trvám na tom, aby se zde v diskusích do odpovědí dostávaly pouze normou podpořené informace a né akademické plky kavárenských elektro-intošů...
Trvej si na čem chceš - Mirek Ti jistě rád vysvětlí, že když mu seženeš a zaplatíš sílu, která to bude hlídat...

Operuješ tu několikrát plkajícími kavárenskými elektro-intoši, a trochu se v tom ztrácím. Mohl bys naznačit, které diskutující v tomto vlákně tím myslíš? Používáš množné číslo, takže jich bude víc - a mne napadá jen jeden, a ten si to od tebe rozhodně nezaslouží.

P.S. bezpochyby do této kategorie zahrnuješ i mne (byť jsem se v tomto vlákně dosud do diskuse nepřipojil). Za to Ti předem  (poklona)  - je to mnohem lepší, než kdybys mě považoval za staveništního dementa. Ostatně kavárna, pokud je v ní příjemná obsluha a mírné ceny, je vcelku příhodné místo k občerstvení těla a urovnání myšlenek  :D

Martin Škopek:
Citace: Petr Pospíšil.  30.12.2013, 07:21

...
Taky jsi myslím, že neměřená část patří distrubutoroví a chrání si  ji plombou a tak
by to měla být jeho práce. Ale není to špatná práce a klidně ji budu tomu, kdo to chce
dělat dál.

vlastnictví přípojky se už řešilo mj. ve vlákně:
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,25792.msg195629.html#msg195629

Citace: Martin Škopek  31.03.2013, 19:13

Energetický zákon - č. 458/2000 Sb. ve znění pozdějších předpisů stanoví:
§ 45 Elektrická přípojka
(1) Elektrická přípojka musí být zřízena a provozována v souladu se smlouvou o připojení a s Pravidly provozování přenosové soustavy nebo Pravidly provozování příslušné distribuční soustavy.
(4) Vlastníkem přípojky je ten, kdo uhradil náklady na její zřízení.
(5) Vlastník elektrické přípojky je povinen zajistit její provoz, údržbu a opravy tak, aby se nestala příčinou ohrožení života a zdraví osob či poškození majetku.
(6) Provozovatel distribuční soustavy je povinen za úplatu elektrickou přípojku provozovat, udržovat a opravovat, pokud o to její vlastník písemně požádá.
(7) Při připojení odběrného zařízení pomocí smyčky se nejedná o přípojku.

Pravidla provozování distribuční soustavy
E.ON, Distribuce, a.s.,  r. 2009, Tato pravidla schválil Energetický regulační úřad (ERÚ) s účinností od 17. 3. 2009.

3.6.4 Odběrné místo
Odběrným elektrickým zařízením odběratele (dále jen “odběrné zařízení”) je veškeré elektrické zařízení odběratele pro konečnou spotřebu elektřiny, připojené k DS buď přímo, elektrickou přípojkou nebo prostřednictví m společné domovní instalace.

Způsoby připojení odběratele k DS jsou podrobně uvedeny v Příloze 6 PPDS.

3.6.5 Hranice vlastnictví
Vlastnictví zařízení bude v případě potřeby zaznamenáno v písemné smlouvě mezi PDS a uživatelem. Neexistuje-li mezi smluvními stranami zvláštní smlouva, která stanoví jinak, je vlastník povinen zajistit výstavbu, uvedení do provozu, řízení, provoz a údržbu svého zařízení.

PŘÍLOHA 6 PPDS: STANDARDY PŘIPOJENÍ ZAŘÍZENÍ K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ:

3.2 ZAČÁTEK ELEKTRICKÝCH PŘÍPOJEK

Odbočením od venkovního vedení ( jakékoliv konstrukce) se rozumí, že vodiče hlavního venkovního vedení jsou součástí zařízení PDS. Svorka (jakéhokoliv provedení) je již součástí přípojky.  Odbočný podpěrný bod (byť by byl zřizován současně s přípojkou ) je součástí rozvodného zařízení PDS.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana