Je nutné při změně sazby z D25 na D35 vyměnit vodiče na elektroměr Al za Cu?
Elektroměr:
V elektroměrovém rozvaděči je původní instalace - šedá deska, přívod AYKY 4x16 na hlavní jistič, 25A, propojení na elektroměr AY16, odvod z elektroměru AYKY 4x16. Je nutné při změně sazby z D25 na D35 vyměnit vodiče na elektroměr Al za Cu? Pokud ano, asi bude nutné napojit odvod z Al vodiči Cu za deskou a propojit jistič - elektroměr také vodiči Cu.
Moderátor k původní otázce "Připojení elektroměru - jaké vodiče?" raději bez komentáře.
David Hruda:
EOn má v připojovacích podmínkách Cu, takže je to nutné.
Za deskou bych nic nespojoval, dal bych na desku odpovídající svorky v krytu a tam bych spojil vývody z elměru se stávajícím vedením do domu.
P.S. Ještě připomenu požadovanou zkratovou odolnost hlavního jističe 10kA a jištění HDO max 2A.
Miroš Jan:
TO : Elektroměr
V působnosti ČEZ, pokud se to nezměnilo, musíte nejdříve začít s tím, že si vyplníte žádost na změnu tarifu. Teprve po kladném stanovisku, kde vám schválí přechod na jiný tarif, můžete zažádat formou přihlášky, o změnu tarifu. V tom kladném stanovisku, jsou uvedeny připojovací podmínky, a vše co s tím souvisí. Takže krom jiného, je tam i uvedeno, jak má vypadat měřící místo s elektroměrem.
:)
Kolega Hruda byl opět rychlejší :(
David Hruda:
Citace: Miroš Jan 20.12.2013, 13:46
Kolega Hruda byl opět rychlejší :(
Teď už ale opravdu o chloupek. :D
Na území eOn se to dá udělat tak, že se vezme "Žádost o smlouvu", vyplní se žádaná změna a další údaje, upraví se ER, RT potvrdí tuto žádost a odešle se- tato změna tarifu se schvaluje tak nějak automaticky, pokud jsou splněny podmínky.
Musím upozornit, že pracovníci distributora začali dbát na splnění připojovacích podmínek (což je dobře), takže při změně tarifu nebo hodnoty hlavního jističe trvají na úpravě ER, a někdy je to pěkná honička se mantinelů připojovacích podmínek vejít (staré bytovky se společným HDO apod.).
Jiří Schwarz:
Co jsem se s podobnými změnami setkal, tak u ČEZ by asi v případě, že se jen mění tarif, spíše prošel kabel AYKY 4x16 s Al vodiči, než nějaké napojování v neměřené části.
A "paní v Call centru" to často vidí jinak, než montér na místě...
...musíte mít elektroměrový rozvaděč na hranici pozemku, aby byl pro nás přístupný bez omezení...
...já mám ale přívod závěšákem přes silnici do štítu domu, to to potáhnete od domu do elektroměrovéh o sloupku a já si to potáhnu zpátky do domu...
...to musíte na místě dohodnout s naším pracovníkem, jak to půjde udělat...možná bude třeba zpracovat projekt a vyřešit jak se budeme podílet na nákladech...
a za několik dnů montér na místě...
...to vám řekla která ...(píííp)...?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana