Je nutné při změně sazby z D25 na D35 vyměnit vodiče na elektroměr Al za Cu?

<< < (2/8) > >>

David Hruda:
Citace: Jiří Schwarz  20.12.2013, 14:12

... než nějaké napojování v neměřené části. ...

Jirko, HDV jde do hlavního jističe, tam Al nevadí. Pak Cu do elměru a z něj, a napojení na Al v měřené části- výstupní svorky...

Jiří Schwarz:
Citace: David Hruda  20.12.2013, 14:17

Jirko, HDV jde do hlavního jističe, tam Al nevadí. Pak Cu do elměru a z něj, a napojení na Al v měřené části- výstupní svorky...

Vydrátování elektroměrové desky by neměl být problém předělat...
Já myslel, že se bavíme i o vedení od pojistkové skříně. To na domu, kde je přívod "vzduchem" může představovat pořádný zákrok...

František Šohajda:
Proč ne Al u E ONu !Do a z elektroměru?
Protože jsem už měnil snad 18-20 "spálených svorek" u elektroměrů ! Al se časem povolí, šroub je pod plombami, nikdo to neutáhne !Pak vzniká distributorovi velká škoda vzhledem k práci, dopravě, výměně elektroměru .
Proud u RD stále stoupá zvyšujícími se spotřebiči.... .co dříve stačilo, nic to nedělalo, dnes je opak ! :-\

David Hruda:
Citace: František Šohajda  20.12.2013, 16:22

...Protože jsem už měnil snad 18-20 "spálených svorek" u elektroměrů !...

Vy měníte elektroměry?

Radek Kroutil:
Citace: Jiří Schwarz  20.12.2013, 14:22

Vydrátování elektroměrové desky by neměl být problém předělat...

A jakpak to děláte při odvodu z elektroměru rovnou AYKY 4x6(10) do starých chat, kde na desce už není místo na nasvorkování? Mám zde v okolí mnoho případů, kdy chaty , ,jely,,  na 3f 10A a pak zažádaly na navýšení pouhých 16A. A teď vysvětlete investorovi, že musí zaplatit celou výměnu RE
To asi nepůsobíte v , ,mém regionu,,  kde mám , ,velice kamarádského kolegu z ČEZ,, .
Mezi jističem a krycím plechem jsou 2mm - nejsou dodrženy připojovací podmínky
Při změně z 1f měření na 3f mi chybí 1cm na jedné straně , ,jejich prostoru,,  na umístění elektroměru - nejsou dodrženy připojovací podmínky
Zapomenu propojovací modrý CY 1,5 mezi elektroměrem a HDO - nejsou dodrženy připojovací podmínky. Při dotazu, zda nemá v autě cca 30cm drátu je mi řečeno, že to není jeho povinnost (sice má pravdu, ale...)
Samozřejmě jsem pak před investorem za debila, protože není pořád připojen...
Tak už mu dělám schválnosti a elektroměry mu drátuji CY16 - dle připojovacích podmínek... ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana