Jak najít ve staré instalaci krabici pod omítkou?

<< < (4/7) > >>

Jan Alin:
Doporučuji vybaveného elektrikáře.

Pro zajímavost lze vyzkoušet i trošku alternativní metodu. Jestli máte kde půjčit staré naslouchátko pro lidi s poruchou sluchu, zkuste si ho půjčit, ta elektrika je v něm slyšet když jste blízko drátu pod napětím. Tahle možnost je sice jen pro hračičky a spíš pro pobavení, jednou mě ale vytáhla docela trn z paty.  ;)

Martin Kurka:
Citace: Jan Alin  09.12.2013, 18:01

Doporučuji vybaveného elektrikáře.

Pro zajímavost lze vyzkoušet i trošku alternativní metodu. Jestli máte kde půjčit staré naslouchátko pro lidi s poruchou sluchu, zkuste si ho půjčit, ta elektrika je v něm slyšet když jste blízko drátu pod napětím. Tahle možnost je sice jen pro hračičky a spíš pro pobavení, jednou mě ale vytáhla docela trn z paty.  ;)

Používal jsem za stejným účelem kazeťák s příposlechem nahrávání a místo mikrofonu strčenou cívku ze starého relé i s jádrem, nebo příposlechovou cívku pro telefonní zesilovač. Ale v paneláku hraje 50Hz i armatura ve zdi. Takové hledače za 300Kč mají tuto funkci nazvanou detekce vodičů pod napětím. V podstatě audiozesilovač, který při vyšším vybuzení rozsvítí zelenou LED diodu.
No nic moc přesnost, citlivost a spolehlivost. Hledač vedení s vysílačem a přijímačem je nebe a dudy.

Jan Alin:
Citace: Martin Kurka  09.12.2013, 18:11

Ale v paneláku hraje 50Hz i armatura ve zdi.

Ten kazeťák byl dobrý nápad  :),  já si pak zkoušel bastlit udělátko s použitím právě telefonního sluchátka, fungovalo to, ale nikdy jsem to pak vlastně vážně nepoužil.

V panelákách se vůbec špatně něco hledá a jsou tam i nemyslitelné věci. Už sem našel i světlo, co bylo zapojeno proti armatuře, když přesekli zedníci drát, docela jsem koukal co si tenkrát dovolili a fungovalo to drahně let. Já bych asi nespal udělat takovou prasárnu.

Lubos H:
Mno zajtra mam volat revizakovi. Dufam ze uz na 4ty pokus to bude clovek ktory sa tomu rozumie a nepovie mi iba vetu: Nech najdem krabicku a dam mu vediet :D

Jirka Š. Svejkovský:
Tak hodně štěstí.

Jenom poznámka. Průměrný elektrikář by to měl mít do hodiny pod kontrolou.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana