Jak najít ve staré instalaci krabici pod omítkou?

(1/7) > >>

Lubos H:

Jedna sa o to, ze predcasom par dni dozadu mi zacali poblikavat svetla v byte a teraz uz nejdu vobec ;].
(Cely okruh).
Byt je 27r stary.
Vsade hlinik a 4 istice.
(10A -> svetlo, 16A jadro, 16A jadro a 16A zasuvky mimo jadra).
V byte som nasiel len 2 prechodove krabice na svetlo (jedna v obyvacke hned za dverami a druha v kuchni od vypinaca - tam je napojene len svetlo) NEVIEM ale nikde najst krabicu do ktorej ide privod z istica.
Ked svetlo vypadne nikde nenameram v krabikach fazu, prepokladam ze je bud niekde ten kabel ulomeny (sme krajny a navrchnejsi byt mohlo to sadnut niekde a tym preseknut/nalomit kabel) alebo v tej "tajomnej" krabice to neni utiahnute alebo prehorete.
Este pomimo boli u nas 3ja elektrikary (posledny priamo z byt. druzstva) povedal ze nech to premostim a natiahnem novy kabel.
Ako nerobi mi to problem len by som rad ten povodny odpojil ale kedze neviem najst krabicku :]]

Původní otázka zněla: Nefunkcny svetelny okruh a chybajuca krabica v byte?

Jirka Š. Svejkovský:
Rozbočovací krabice se nacházely obvykle na chodbě někde cca 20cm pod stropem. Dost často jsou překryty vrstvami staré malby, takže je možné, že není vidět.

Štafličky a poklepávat na omítku, dokud se neozve dutý zvuk.

V rozvaděči jste pátral? Může být uvolněný kabel pod jističem.

Teda, jestli to nenašli tři elektrikáři (opravdu?),  tak to asi nebude nic jednoduchého.

Lubos H:
Mno to zavisi od toho kto si hovori elektrikar :) istic som rozoberal asi 10x tam je privodny kabel ok, vsetko podotahovane. Co co sa tyka tych rozvodnych krabic neviem zrovna ci navrchnejsi byt bude mat niekde na chodbe 20cm krabicu ked vsetky kable ktore su za isticom (su tam diery v paneli) vedu dolu pod dlazbu. Len som ocakaval ze niekde sa musi privod od istica spajat, snad tam 4 (spalna,kuchyna,istic privod a privod do obyvackovej krabice) kable len nezatocili rukou a nezaliali betonom ;]

Jirka Š. Svejkovský:
Neměnil jste práh u některých dveří? Především u vchodových.

Lubos H:
Nie nie tam je vsetko povodne.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana