Kdo je na stavbě skutečný elektrikář a nelže?
Milan Hudec:
Jenže na spravení chuti po hnusném dortíku si stačí dát panáka, ale na spravení blbě udělané elektriky v koupelně sbíječku (dance)
Pavel Horský:
Citace: Lubomír Jindra 13.12.2013, 12:49
Svoboda = možnost poznání reality.
Takže například pokud jsem blbec tak díky svobodě mohu svobodně dojít k poznání že jsem v hajzlu. No není to paráda? :D
Parádně napsané. (jednicka)
Milan Karvánek:
Citace: Lubomír Jindra 13.12.2013, 12:49
Ano chybou.
V autobazaru se snaží napálit prodejem vozů se stočeným tachometrem, v prodejnách s potravinami se snaží napálit prodejem "pseudopotravin", všudypřítomné lživé nabídky "levných" půjček s úmyslně matoucími údaji, mnohé politické strany před volbami slibují nesplnitelné, většina reklam je založená na lži... a tak bych mohl psát véélmi dlouhý seznam.
Takže - buď si můžeme myslet že je svět špatný ovšem tím se realita nezmění.
Nebo si můžeme myslet, že přes všechno sociální lidské cítění, které je zavedno do zákonů atd. stejně panuje zákon džungle, takže silnější chytřejší bystřejší vzdělanější... ve společenském souboji o prestiž, peníze, příležitosti.. . vyhrávají.
Svoboda = možnost poznání reality.
Takže například pokud jsem blbec tak díky svobodě mohu svobodně dojít k poznání že jsem v hajzlu. No není to paráda? :D
Ano mizivá. Protože poptávka je po nízké ceně, nikoli po kvalitě. Zákazníci si za to mohou sami. Každá druhá otázka zde je tohoto jednání důkazem.
Bohužel krásná utopie. Svoboda je existence dvaceti smradlavých bab, které se na vás svobodně derou ze všech stran. Super tanečnice je jen jedna, stojí v koutě, kdo s ní chce tančit, musí se snažit a když ji neumí najít, je to jeho chyba a dobře mu tak. Pokud existuje spravedlnost tak takhle vypadá, ale tohle nikdo nechce vědět. A tak se občas sejdou moudré hlavy a vydají zákon, vyhlášku či nařízení, které..... ovšem nic nezmění ale dovolí společnosti tvářit se alespoň na oko že vše je ólrajt :)
Vidím to shodně, podepisuji.
Milan Karvánek:
TO: Milan Hudec > v podstatě souhlasím, že je to zde špatné a je to džungle, souhlasím, že by bylo vhodné se pokusit s tím něco dělat. Nemyslím si ale, že se něco zlepší přídavným testováním jednotlivých elektrikářů.
Poptávka po kvalitě musí vyjít primárně od investorů. Ti si ovšem musí uvědomit, že pro to musí sami něco udělat, minimálně se dostatečně informovat a své dodavatele patřičně kontrolovat. Mám-li nějaký majetek, musím se o něj také patřičně starat to je snad jasné každému.
Již samo nekompromisní trvání na správném postupu: projekt > montáž > revize oddělí základní zrno od plev a to mezi dodavateli i mezi investory.
P.S. já i na jednoduchou instalaci vždy dávám do nabídky jednoduchý projekt a vždy revizi. Bez projektu a revize prostě nepracuju tečka. (Ono to má další souvislosti s obchodní strategií mojí ale i celého oboru, podrobnosti ale patří do jiného vlákna v jiné sekci!)
Jan Alin:
Citace: Milan Karvánek 14.12.2013, 18:54
Bez projektu a revize prostě nepracuju tečka.
Sem na tom stejně.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana