Kdo je na stavbě skutečný elektrikář a nelže?
Milan Hudec:
Mnohdy zde odkazujeme na provedení práce elektrikářem, či hromosvodářem, nicméně jak mám coby laik rozlišit odborníka od chlapa pouze s papíry, líbil by se někomu tento způsob: zákazník by měl možnost si dotyčného prověřit na základě generovaného online testu s velkým množstvím možných otázek?
Miroslav Minařík:
Máš pravdu, že se sám setkávám s tvrzením, že ti a ti mají svého elektrikáře. Naposledy se z tohoto tvrzení vyklubal radioamatér, který pracoval u fasádníků. Po té, co předvedl svůj pokus o prodloužení krabice na zateplení na mne šly mrákoty. Víc ví Radek Červený.
Už zde bylo několik námětů jak to řešit. Dokonce i s návratem do pravěku a vytvořit "pracovní knížky". Milane existuje několik reálných řešení. Ovšem zdržím se veřejných proslovů tímto směrem, nebo se toho zase někdo chytne, zrzní to dřív, než to začne.
Ale zkus rozvést svou ideu, třeba to bude veselý námět k vánocům :-)
Už vidím, jak se elektrozedníci biflují před instalací nějakého rodinného domu. (dance) (dance)
Milan Hudec:
Pokud bude existovat dadabáze řekněme s 10000 otázek, na které budou znát správné odpovědi automaticky ti co v oboru soustavně pracují a ostatní by se je museli dlouho biflovat, je to určité síto.
solimek:
Citace: Milan Hudec 07.12.2013, 22:10
Pokud bude existovat dadabáze řekněme s 10000 otázek, na které budou znát správné odpovědi automaticky ti co v oboru soustavně pracují a ostatní by se je museli dlouho biflovat, je to určité síto.
Tohle vám nikdy neprojde. Já osobně hodnotím řemeslníky podle zjevu, verbálního projevu, vybavení nářadím, případně měřicími a diagnostickými prostředky. Ale především: zajímají mne reference, pokud možno takové, které mohu na vlastní oči vidět a zeptat se majitelů, jak byli spokojeni.
Jiří_Hrubý:
Citace: Miloš Kotek 07.12.2013, 22:32
Já osobně hodnotím řemeslníky podle zjevu, verbálního projevu, vybavení nářadím, případně měřicími a diagnostickými prostředky.
Inu, na tohle pozor. Přijeli dva týpci, hledat závadu v komunikaci jednoho vstupu pro profibus. Kufry od Knipexu, měřáky od Fluke, spousta "oslnivých mouder", protože netušili, komu je hustí do hlavy.
Po celodenní snaze, mnoha telefonátech na německou podporu, pokusech odpojovat a připojovat, regulace stále nefungovala.
Neměl jsem sebou vybavení, jen v kastlíku auta čínský kapesní měřák a ZN 1.
To stačilo k tomu, abych zjistil, že převodník nefunguje proto, že proud neteče přes Wagovku, ve které je narván vodič i s izolací. Krásný pocit zbořit někomu arogantní ego :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana