Kdo je na stavbě skutečný elektrikář a nelže?

<< < (11/15) > >>

Milan Hudec:
Neodvolám, protože jste mě nepřesvědčil (dance)
Ale vážně, Vaše argumentace je brilantní, pokusím se ji nahlodat později ;)

Maroš Klein:
Citace: Lubomír Jindra  13.12.2013, 12:49

Takže například pokud jsem blbec tak díky svobodě mohu svobodně dojít k poznání že jsem v hajzlu. No není to paráda?  :D
Je.  :)

Avšak nato, aby blbec pochopil, že je v hajzli potrebuje okrem mozgu aj rozum. Bez neho nepochopí nič, takže ak ho má, je vlastne rozumný a tým pádom nemôže byť blbec.  ;)
Zato taký „mozog“ firmy tiež nie je samozrejme žiadny blbec aby nevedel vypísať jednoduchú objednávku: „Objednávam si u vás revíziu elektrickej inštalácie administratívn ej budovy na adrese...bla, bla, bla“.
Ani RT nie je žiadny blbec, aby mu za peniaze nevyhovel. Je jedno v akom stave je inštalácia, toho vyhovujúceho je tam vždy dosť. V revíznej správe je predsa jasne napísané, že „Elektrická inštalácia vyhovuje ...bla, bla, bla“. A niekde vnútri je malými písmenami nejaký rozsah a dokonca aj tabuľky. Niečo nie je v poriadku?
Hlavne, že po „dobre“ vykonanej práci sa „mozog“ zastaví v potravinách a namiesto požiadavky „Jeden nákup, prosím“,  normálne vymenuje predavačke položky ktoré skutočne potrebuje. Však predsa nie je žiaden blbec, ktorý ani poriadne nevie čo chce. ;D

Pokiaľ si investor nebude chcieť dať najprv poradiť a vysvetliť bárs aj za odmenu napríklad od nezávislej znalej osoby (nikdy dodávateľa) čo má skutočne požadovať od odborníka, vždy bude vo veciach okolo elektriky málo rozumným bez toho, aby za to reálne mohol. Nepochybujem, že každý prevádzkovateľ má skutočne dôležitejšie priority ako nejakú elektriku, od ktorej akurát požaduje aby fungovala. Z jeho pohľadu ide takmer vždy o okrajovú jednorazovku.

Lubomír Jindra:
Citace: Milan Hudec  13.12.2013, 13:22

Neodvolám, protože jste mě nepřesvědčil (dance)
Ale vážně, Vaše argumentace je brilantní, pokusím se ji nahlodat později ;)

Jen do mě, budu dál hrát roli toho zlého  ;)

Milan Hudec:
Takže ještě jednou, stavím baráček a chci v něm dobře provedenou instalaci, jaké mám možnosti při výběru elektrikáře?
1. spolehnout se na jeho osvědčení, projekty, štítky k rozvaděči a pod. co tu zaznělo - k ničemu
2. reference - budiž, ale v prostředí laiků se přirozeně kouká jen na estetický výsledek, nikoli na kvalitu a bezpečnost.
3. zaplatit si zvlášť odborníka (ponechávám stranou otázku, kde ho chudák laik vezme, ale budiž),  který bude dozírat na práci oné elektrof.
4. naučit se elektriku na potřebnou úroveň a kontrolu provádět sám-to si to potom může natahat svépomocí
5. koukat na postup instalace laicky, a v případě velkých pochyb se optat třebas zde, či v archivu hledat správnou odpověd

nic moc, že?

David Hruda:
Takhle to ale funguje ve všech oborech, ne? Potřebuju:
-opravit auto
-spravit zuby
-vyndat slepák
-koupit zákusky
-......
a stojím před stejnými otázkami, jak utratit své peníze tak, aby to bylo dobře provedené, v odpovídající kvalitě, s patřičnými dokumenty a podle platných předpisů....
Nepředpokládám, že se v cukrárně ptáte po výučním listu mistra nebo u lékaře kladete otázky jako u přezkoušení. Nebo ano?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana