Co způsobuje pískání v elektroinstalaci?
Jan Franěk:
Citace: Lucie Haviarová 01.12.2013, 12:28
Plyn nemáme a TUV jde z teplárny.
Ani nemusíte. Stačí kdy ho mají jiní. Hluk ze stoupaček je slyšitelný dobře i v jednotlivých bytech. V9m o čem mluvím. Bydlel jsem v paneláku cca 8 let.
Citace: Lucie Haviarová 01.12.2013, 12:28
Zjistit zdroj bzučení se celou dobu pokouším, jenže ten zvuk sousedi narozdíl od nás neslyší.
Tak nevím. Pokud jsem četl o pískání, tak jsem nevěřil tomu, že to dělá elektrika, i když vím, že některé zdroje umí i pískat. Jestli jde ovšem o bručení, může být i v elektrice.
Můžete být přesnější?
To, že sousedi pokaždé nevaří, když se to ozývá, by mě taky směrovalo na odsávání. Může vařit kdokoliv jiný na stejné stoupačce a zapnout si odsávání.
Zkuste se s nimi domluvit tak, že k nim ani nemusíte. Poproste je, aby na zavolání telefonem pustili sporák a pak odsávání. Mezitím poslouchejte, co se bude dít. Jestli dojde k nějaké změně. Pak napište jak to dopadlo.
Lucie Haviarová:
Citace: Jan Franěk 01.12.2013, 13:25
Ani nemusíte. Stačí kdy ho mají jiní. Hluk ze stoupaček je slyšitelný dobře i v jednotlivých bytech. V9m o čem mluvím. Bydlel jsem v paneláku cca 8 let.
Plyn v domě nikdo nemá, máme jen elektriku.
Tak nevím. Pokud jsem četl o pískání, tak jsem nevěřil tomu, že to dělá elektrika, i když vím, že některé zdroje umí i pískat. Jestli jde ovšem o bručení, může být i v elektrice.
Můžete být přesnější?u stoupačky je to jako bzučení, jako když stojíte u sloupu s vysokým napětím, pak, jak zvuk prochází zdmi, jeví se už jen jako vysokofrekvenč ní pískání.
To, že sousedi pokaždé nevaří, když se to ozývá, by mě taky směrovalo na odsávání. Může vařit kdokoliv jiný na stejné stoupačce a zapnout si odsávání.
Zkuste se s nimi domluvit tak, že k nim ani nemusíte. Poproste je, aby na zavolání telefonem pustili sporák a pak odsávání. Mezitím poslouchejte, co se bude dít. Jestli dojde k nějaké změně. Pak napište jak to dopadlo.
to už jsme zkoušeli, zapnuli všechny spotřebiče a zvuk se neukázal. navíc jsme si původně mysleli, že jde o hlasitý vetrák z koupelen a obešla jsem všechny sousedy a nikdo si je údajně nepouští a když, tak rozhodně ne přes noc.
A to je zásadní problém, při zkoušení se nikdy nic neobjeví, takže je těžké si pozvat někoho na opravu.
Milan Hudec:
Jenom jestli na vás nehvízdá soused :)
ACEOF ACES:
Za určitých okolností může ten zvuk vydávat oběhové čerpadlo na teplé vodě. Zvuk se pak může šířit potrubím z výměníku tepla až do domu a jestli jste nejblíže přívodu, pak to můžete slyšet jen vy.
Nelze ani vyloučit, že ten zvuk přichází odjinud a jen se přenáší po trubkách.
Berte to jen jako jednu z možností, takto nadálku nelze vyloučit závadu elektriky nebo něčeho jiného.
solimek:
Nezlobte se na mne, páni kolegové, ale neměl by to řešit někdo na místě? Nechcete se raději věnovat něčemu účelnějšímu?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana