Co způsobuje pískání v elektroinstalaci?
Lucie Haviarová:
Bydlím v novostavbě z roku 2013 a od chvíle, kdy se do bytu nade mnou přistěhovali sousedé, stává se, že velmi nepravidelně se u mě objeví nepříjemné monotónní pískání. Téměř ročním pozorováním jsem zjistila, že pískání "vzniká" v kuchyni u sousedů, a to ve chvílích, kdy vaří - např. horkovzdušná trouba, ráno při snídani - ale i v okamžicích, kdy se kuchyni nevyskytují - v noci. Nejčastěji "to" píská v době mezi 19. hod a 4. hod. ranní, kdy pískání znenadání ustane, avšak není výjimkou, že se zvuk objeví během dne.
Se sousedy jsme se domluvili a zapnuli všechny přístroje najednou, ale zvuk se neobjevil. Stejně tak, když jsme zjistili, že pískání způsobila trouba, ve které zrovna vařili, po znovu zapnutí už nic nepískalo.
Tuší někdo, jak zjistit, co pískání způsobuje a jak problém odstranit?
Jiří Schwarz:
Dá se ten zvuk k něčemu přirovnat?
Kdyby to nebylo pískání, ale jiný zvuk, svádělo by to podle toho kdy se to vyskytuje k myšlence "stykače od HDO", ale tam bych to nenazýval pískáním, ale vrčením...
Radek Červený:
Pane Červený, píská nám elektroinstala ce......
To byl jeden z telefonátů, který, ač se zdá na první pohled, že byl na Apríla, nebylo tomu tak.
Příčinou bylo trubkování pro slaboproudy, které vedlo na půdu, na které byl další rozvod a trubka ukončena. A občas si trubkama přes zásuvku proběhla meluzína.
Pomohlo krky na půdě utěsnit kousky vaty a bylo po problému. Zkuste se zaměřit na toto, s ohledem na chod digestoří, ventilátorů v koupelně a na WC a pod. Nevím, jak máte provedenou instalaci, jestli sdílíte slaboproudé rozvody se sousedy, atd.
David Hruda:
Ano, meluzínu jsem také jednou hledal. Velmi těsná okna a dveře způsobovala proudění v trubce s koaxiálem s pískavým efektem.
Jirka Š. Svejkovský:
Kamarádovi takto pískal zdroj v troubě těsně před smrtí. Taky pouze v okamžiku, kdy nebyl odběr, jinak byl potichu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana