Jak zapojit jističe a chrániče v bytě?

<< < (9/14) > >>

Lukáš Rotrekl:
To já bych zase pro ten byt projekt velice ochotně udělal i na té dolní hranici....  :) Pokud je tedy tazatel z mého okolí, pokud by byl dál, záleželo by  odkud... Ale rekonstrukci od stolu ani omylem!!

Jan Franěk:
Citace: Zdenek Rajmont  24.11.2013, 09:15

Nic ve zlém.
10-15 000 bych za projekt taky nedal.

Jde o rozsah rekonstrukce, tedy i projektu. Těžko říci jestli je v tomto případě 10 000kč moc, nebo málo. K tomu máme málo podkladů a informací. Jen se můžeme domnívat.

Osobně nehodlám ztrácet čas tím, že budu radit neelektrikáři, jak si má sám udělat rozvaděč.

Lukáš Rotrekl:
Byt 3+1 je rozsahem skoro jasný.... Jestli má 65 nebo 120m2 už nemá na cenu PD zas až takový vliv, stejně jako to jestli v něm bude 40 zásuvek na 10 vývodech nebo 30 zásuvek na šesti vývodech... Samozřejmě předpokládám klasickou (ne inteligentní) instalaci, v běžném rozsahu.....

Miloš Michalov:
Vážený pane Franěk - když sem nechcete psát, tak proč sem píšete? Tomu nerozumím.
Já se ptám na názor těch, kteří k tomu něco napsat chtějí a chtějí rovněž třeba něco poradit.
Veřte mi, že mě vůbec nezajímá, zda tomu co chci udělat veříte nebo ne. Opakuji, že montáž a zapojení bude provádět elektrikář a nechám si udělat výchozí revizi. Jendoduchý projekt bych si nechal zpracovat za cenu cca 3 000Kč a i ten bych s dalším elektrikářem prodiskutoval. 10 000 za projekt je prostě moc.

raj:
1. Pokud máte přívod do objektu kabelem pod chodníkem, tak bych se na přepěťovky vybodl
2. Chránič jen na koupelnu jak psal kol. Svejkovský, zbytečně padá a prudí. (to s těmi žárovkami mohu potvrdit - nám praskne cca jedna za 3 měsíce a přitom "letí" úplně všechno)
3. S Vašim odhadem nákladů na dokumentaci souhlasím. 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana