Staci mit jen prepetove zasuvky nebo staci pouze prepetova ochrana?
PavelBarhon:
Diky za odpovedi, nejak tak jsem se dozvedel zhruba co jsem chtel. Nevim kde maji jake rozvadece po baraku a ani me to nezajima. Jen bude novej bytovej. Jaky maj kde hromosvod me celkem taky nezajima. Jen me zajimalo zda je dobre pouzit i prepetovku do rozvadece. Ale vzhledem k tomu ze zbytek elektroinstala ce je desitky let stary tak mozna nebude mit ani smysl neco takoveho tam davat kdyz to bude na "dve veci"
Jiří Schwarz:
Citace: PavelBarhon 26.10.2013, 09:54
.... Jaky maj kde hromosvod me celkem taky nezajima. ...
To je ale úplně špatně!
Pokud nebudete mít seriozně zkoordinovanou vnější a vnitřní ochranu, minimálně na 90% jsou "přepěťovky" něco jako "nové zimní pneu na autě bez motoru"!
Jestli se chcete seriozně zabývat používáním přepěťových ochran, koukněte na kalendář na stránkách společnosti reklama, jestli ve vašem okolí nemají nějaké školení.
Je velmi zajímavé a přínosné a "fyzika funguje všude stejně" a tak spousta informací platí i kdybyste se rozhodl pro produkty někoho jiného... (i když např. přepěťovkám s názvem podobným exotickému ovoci moc nefandím)
edit: název společnosti byl "robotem" nahrazen slůvkem REKLAMA, ale těch výrobců, co pořádají pravidelná školení není tolik, aby se to nedalo najít jak na webu, tak i tady na elektrice.cz
Rozmahel Vladimír:
Odebírám časopis Elektro. V čísle 8/2013 jsem se pobavil nad zveřejněnou reklamou na toto téma v renomovaném časopise. A pak si vyber. Holt, kšeft je kšeft. ::)
Jiří Schwarz:
Citace: Rozmahel Vladimír 26.10.2013, 10:23
Odebírám časopis Elektro. V čísle 8/2013 jsem se pobavil nad zveřejněnou reklamou na toto téma v renomovaném časopise. A pak si vyber. Holt, kšeft je kšeft. ::)
Na to se dá říci jen jedno - opravdu pro mě budou data v PC takovým přínosem, když mi blesk zapálí dům?
Rozmahel Vladimír:
Neznám technické hodnoty toho zařízení, ale hádal bych, že to bude svodič typ 3. Ten je stavěn na to, aby z 2,5kV ořízl na 1,5kV. Pokud tedy přijde něco většího, neochrání ani ty data...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana