Staci mit jen prepetove zasuvky nebo staci pouze prepetova ochrana?
Pavel Mašek 1:
Jediné co mě ještě napadlo je dodržování vzdáleností mezi jednotlivými stupni. Třetí stupeň může mít max. 5m ke spotřebiči. Pokud nainstalujete předpěťovou zásuvku, na ní napojíte prodlužovák 5m a do něho přívodní šňůru 2m, tak vzdálenost je 7m a předpěťovka nebude fungovat. Záleží také proti čemu chcete provádět ochranu. V sídlištích je to spíše proti místnímu rušení, kdy se toto prostředí hodnotí jako nejrizikovější . Pak postačuje pouze 3. stupeň. Ono je to trochu složitější, takže rada co už tu zazněla. Jděte na školení, kde získáte komplexní informace.
Jiří Schwarz:
Citace: Václav Třetí 30.10.2013, 06:12
...
A stejně jako v případě prodlužovačky, si pokládám otázku, co udělá zásuvka s přepěťovou ochranou, byť zapuštěná ve zdi a kabel k ní v případě, že přepětí bude tak velké, že se varistory seškvaří. Na odpojení jističem bych v takovém případě nespoléhal, tam při větším přepětí dojde k přeskoku, i když bude jistič již vypadlý.
...
Není přepěťovka jako přepěťovka.
Když je něco "levné", může v tom být jen malý varistor, srovnatelný s tím, který vkládají mnozí výrobci do svého zařízení do přívodu napájení.
Ale je propastný rozdíl v tom, jestli na vstupu přístroje je trubičková pojistka s proudem řádově v jednotkách Ampérů, nebo jestli je "pes" či žásuvka na okruhu jištěném jističem C16A. Tam pak může dojít k takové destrukci varistoru, že jistič nemusí dost rychle vypadnout.
Vít Rotrekl:
Citace: Pavel Mašek 1 10.11.2013, 10:10
Jediné co mě ještě napadlo je dodržování vzdáleností mezi jednotlivými stupni. Třetí stupeň může mít max. 5m ke spotřebiči. Pokud nainstalujete předpěťovou zásuvku, na ní napojíte prodlužovák 5m a do něho přívodní šňůru 2m, tak vzdálenost je 7m a předpěťovka nebude fungovat. Záleží také proti čemu chcete provádět ochranu. V sídlištích je to spíše proti místnímu rušení, kdy se toto prostředí hodnotí jako nejrizikovější . Pak postačuje pouze 3. stupeň. Ono je to trochu složitější, takže rada co už tu zazněla. Jděte na školení, kde získáte komplexní informace.
Člověče, takhle jsem to napsané ještě neviděl... to není od předepnutí, ale od přepětí
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana