Mohu mít (rozfázované) zásuvkové pole připojené 3f/16A/5p vidlicí?
Jan Kelbich:
Citace: Hugo K. 14.10.2013, 20:55
Pokud koupíte výrobek s papírem, byť bude méně kvalitní než váš bez papíru,
máte klid.
Není to trochu "na hlavu" ? Což takhle vyvinout nějaké úsilí o změnu legislativy ? Co vy na to ?
Milan Hudec:
Krásné tema potvrzující vizi, že bezpečnost založená jen na úzkostlivém dodržení legislativy je jak pohled na plavající ženu v suchém poldru
Petr Štipčák:
Omlouvám se,
z diskuze to tak vyplynulo, ale rozvodnici jsem nestavěl sám.
Já ji koupil (na Aukru) bez přívodní šňůry a pouze tu doplnil.
Mám k rozvodnici i osvědčení, ale pochopil jsem, že mě asi moc nepomůže (po té legislativní stránce).
Pochopil jsem vaše komentáře, ano má představa je při použití pouze s podružným rozvaděčem, jak jsem popisoval výše (chránič 30mA, jistič max 16A/3/B). Při použití méně zodpovědným by se opravdu mohlo stát elektrickým křeslem..
(poklona) také pana Dosbabu, (setkali jsme se v roce 2007, kdy jsem řešil krátkodobé elektrické rozvody na akci ObRok07 u Jindřichova Hradce a půjčoval jsem si od vás rozvaděče a kabely na tuto akci).
Jan Kelbich:
Citace: Milan Hudec 14.10.2013, 22:37
... bezpečnost založená jen na úzkostlivém dodržení legislativy ...
(jednicka)
Máte bod.
Také si myslím, že bezmezný právní pozitivismus nemusí být vždy dobré řešení. A netýká se to jen techniky. Zvláště dnes, kdy je v legislativě spousta chyb i "chyb", jelikož zákony nejsou verifikovány před zahájením účinnosti.
Jan Kelbich:
To Petr Štipčák :
Co dodat ? Jen to, že zahraniční elektrikáři se smějí těm českým a kroutí hlavami, že nemouhou ani smontovat prodlužovačku.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana