Mohu mít (rozfázované) zásuvkové pole připojené 3f/16A/5p vidlicí?
Jiří Schwarz:
Citace: Petr Štipčák 14.10.2013, 22:53
...
Mám k rozvodnici i osvědčení, ale pochopil jsem, že mě asi moc nepomůže (po té legislativní stránce).
...
Osvědčení o kompletnosti výrobku je u kusu, kde něco chybělo a muselo být doplněno, tak trochu jako "řidičák s fotkou plavající ženy". Hezké do "první kontroly nebo problému...
Citace: Jan Kelbich 14.10.2013, 23:00
... zahraniční elektrikáři se smějí těm českým a kroutí hlavami, že nemohou ani smontovat prodlužovačku.
Není zahraničí jako zahraničí. Je dost zemí, kde by naopak byl "za pitomce" ten, kdo by sháněl komponenty, aby si z nich pracně složil to, co si může koupit hotové.
Tomáš Žabka:
Pročetl jsem si diskuzi a přispěl bych asi tímto po vizuální stránce, je to velice pěkně zpracováno a na domácí použití případně na soukromé užívání kde to nepodléhá žádné kontrole je to určitě ok, ale co se tyče používání veřejně, podle mě uvedený papír nestačí a pokud na výrobku není CE případně výrobní štítek, tak RT určitě bude chtít prohlášení o shodě, kopii by vám měl výrobce na dotaz dodat. Trochu jsem zapátral u SCAME a pak na netu a našel jsem výrobky, které jsou dost podobné a určitě budou mít platnou legislativu. Je otázka jestli u SCAME, když přiděláte pohyblivý přívod nevyrobíte nový výrobek :-), ale tuto debatu bych už nerozváděl kolegové to tu už rozebrali dostatečně. Mě jako RT by stačilo prohlášení o shodě od rozvodnice, následně bych to i s kabelem revidoval podle normy 33 1600 ed.2. Případně si nechte dodat dokumentaci od výrobce viz. váš papír a pak si nechte od nějakého RT vypracovat RZ na spotřebič, tím pádem by jste měl mít vše v pořádku.
Petr Štipčák:
Citace: Tomáš Žabka 15.10.2013, 07:34
Pročetl jsem si diskuzi a přispěl bych asi tímto po vizuální stránce, je to velice pěkně zpracováno a na domácí použití případně na soukromé užívání kde to nepodléhá žádné kontrole je to určitě ok, ale co se tyče používání veřejně, podle mě uvedený papír nestačí a pokud na výrobku není CE případně výrobní štítek, tak RT určitě bude chtít prohlášení o shodě, kopii by vám měl výrobce na dotaz dodat. Trochu jsem zapátral u SCAME a pak na netu a našel jsem výrobky, které jsou dost podobné a určitě budou mít platnou legislativu. Je otázka jestli u SCAME, když přiděláte pohyblivý přívod nevyrobíte nový výrobek :-), ale tuto debatu bych už nerozváděl kolegové to tu už rozebrali dostatečně. Mě jako RT by stačilo prohlášení o shodě od rozvodnice, následně bych to i s kabelem revidoval podle normy 33 1600 ed.2. Případně si nechte dodat dokumentaci od výrobce viz. váš papír a pak si nechte od nějakého RT vypracovat RZ na spotřebič, tím pádem by jste měl mít vše v pořádku.
(poklona) spolužáka z VŠ :D (fotka mi byla povědomá a tak jsem si dovolil vyhledat mezi absolventy v ročníku - a taky že jo - jen tedy jiný obor ;))
Nemám tu zásuvkovou rozvodnici teď u sebe, ale podle fotek co mám, výrobní štítek na té rozvodnici je (jen z foto nelze přečíst). Nicméně, jelikož není nabízena mezi standardními výrobky daného výrobce (všechny předchozí řady jsou, dokonce i prohlášení o shodě se dá stáhnout na ROS-1600D až ROS 1607D), požádal jsem mailem o prohlášení o shodě k této řadě. Jsem sám zvědavý, co dostanu za odpověď.
Petr Štipčák:
Ještě tedy fotka se štítkem - nic moc, lepší nemám...
Lubomír Jindra:
Citace: Petr Štipčák 14.10.2013, 18:40
Dobře,
takže po technické stránce je to v pohodě?
Vezměme to z opačné strany. Kdybych oslovil firmu, jež vyrábí rozvaděče (ze zákona splňuje podmínky pro výrobu el. rozvaděčů) - vyrobili by mě takto definovaný rozvaděč, či by to nešlo ani tak?
Píšete "rozvody na sportovních a kulturních akcích" takže se bude asi jednat o prozatímní elektrické zařízení, takže tam bude nějaký revizní technik provádět revizi, pokud mají pořadatelé pud sebezáchovy.
Dovedu si představit, že až bude vaše zařízení zapojené do nějak provedeného celku, prohlédne a proměří ho RT, tak nebude nic namítat.
Takhle na internetu a jen podle fotek a popisu vám ovšem nikdo odpovědný neřekne "je to v pořádku" :)
Nevím jaké jsou požadavky organizátorů takových akcí, ale já osobně bych po účastnících, technicích... kteří si přivezou svá zařízení a budou je zapojovat požadoval zápis o školení podle vyhl.50/78 §3 nebo 4... respektive by takové krátké školení mohlo proběhnout přímo na místě. A dále bych chtěl vidět revize jejich spotřebičů, prodlužovaček. .. No a jestli si tam pak někdo připojí nějaký vražedný klumpr, je dobrá šance že u soudu pak ponese odpovědnost jen on sám....
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana