Kam může utíkat 100kWh spotřeby v běžném bytě za den?
Václav Třetí:
Citace: Jan Franěk 28.09.2013, 08:02
Tento případ jsme měli přímo v naší rodině. Zajímavé ovšem bylo to, že po jeho výměně se spotřeba snížila na původní hladinu. Což bylo asi jediným přínosem celé té tahanice s ČEZem.
Já jsem někdy těsně po r. 1980 předělával u vlastního domu elektroměrný rozvaděč, abych konečně měl boiler na tehdejší nízký tarif (tenkrát občas nechtěli sazbu pro boiler dát) a první dvojsazbový elměr, který mi namontovali se též točil bez odběru. To, že je vše mimo elměru v pořádku jsem věděl na 100% (když jsem to dělal sám), tak jsem reklamoval. Přišli, vyměnili elměr, tvářili se jako když na ně vybouchly kamna, pohrozili, že pokud bude přístroj v pořádku, že zaplatím cejchování (tenkrát asi 300,-) a odešli. Sice mi nedali žádnou zprávu, o tom jaký byl výsledek kontroly elměru, ale také nechtěli nic zaplatit. Druhý elměr byl samozřejmě již v pořádku a visel na svém místě asi 15 let, čili měřil ještě několik let s prošlým cejchováním. Já jsem neřešil ani těch asi 10 dní mezi namontováním a výměnou, protože jsem věděl, že za tu dobu nemohlo dojít k napočítání mnoha kW za tehdá 0,45 Kčs.
Josef Křemen:
Tak reklamace a přezkoušení dopadlo úspěšně (pro p. Neckářovou), nepřesnost elektroměru byla mimo požadované hodnoty,reklamace byla uznána. ;)
David Hruda:
Gratulujeme! :)
Veronika Neckařová:
děkuju moc :-) výsledek nám zatím nikdo neoznámil, ale pokud je to pravda, tak HURAAAAA
Pavel K.:
Citace: Jaroslav Hasala 27.09.2013, 11:34
Už asi desetkrát jsem (na vyloženou žádost zákazníka) nechal poslat elektroměr do zkušebny na ověření.
Ve všech případech, u kterých jsem byl, nikdy nebyla uznána chyba elektroměru.
Ani jsem nikdy neslyšel, že by to někdy ze strany distibutora bylo uznáno.
Ne že by vám to nepřál, ale docela by mě překvapilo, kdyby distributor uznal chybu elektroměru.
Dejte prosím vědět, jak to dopadlo, moc by mě to zajímalo.
Na chybný elektroměr jsem již narazil. Prvním krokem byl "samoodečet" optickou sondou, který odhalil fázi s fyzikálně nesmyslnou spotřebou. Pak reklamace již zaplacené faktury. Následovalo vrácení nižších stovek tisíc a fakturace odhadem. Jednalo se o statický elektroměr ZPA v modifikaci pro ČEZ. Je to ale spíše disciplína pro ajťáka. Neznám běžného elektrikáře, který má tyto možnosti/znalosti.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana