Jak přimět firmu revitalizující panelák neporušovat normy pro hromosvod?
novy2:
Citace: Michael Tejčka 28.08.2013, 09:09
Kvůli tomu jsem tenkrát hulákal a kalil vodu...
Nicméně předseda SVJ to nijak neřešil, práce byla hotová, firma dostala zaplaceno (nechci tady polemizovat o jakékoliv spřízněnosti).
Jak v takovémto případě postupovat, když se evidentně jedná o porušení platných norem?
Musíte hlavne presvedčiť obyvatelov paneláku, že riešenie STA ohladom ochrany pred bleskom ich ohrozuje. Je možno ťažké presvedčiť laikov, ktorí veria "odborníkom", alebo sú lahostajní.
Ďalšia možnosť by bola obrátiť sa na organizáciu, ktorá by mala obecne na starosti ochranu objektov pred bleskom v ktorých ludia bývajú a ktorá by sama robila zo zákona pravidelné revízné prehliadky a nápravu chýb v súlade s platnou normou. (dance) Bolo by to riešenie pomocou tretej strany.
Mám príklad:
Raz som vyriešil urobenie autobusovej zástavky ( zástavkovej tyče ) pri Tabuli na pomedzí s Moravou. Stál som na zlej strane trojuholnika ciest a obišiel ma autobus na ktorý som čakal. Poslal som sťažnosť do ČSAD Vsetín ( ich autobus ). Zástavku mala ale na starosti ČSAD Čadca. Tak si to obe ČSAD medzi sebou rozdali a ja som len dostával informácie o riešení problému.
František Bernard:
Peníze jsou mocná čarodějka. Musíte přiškrtit tok peněz. Až vydáte všechny peníze určené na revitalizaci, nebudete již na ně mít žádnou páku.
Jiří Schwarz:
Citace: Miloš Kotek 28.08.2013, 21:27
...
Já jsem byl v L-ku, Vy asi taky, předpokládám?
Ne, já jsem absolvoval obor M (Měřicí a automatizační technika), maturita 1981 a pak "roční pokus" na Kybernetice na VŠSE, než jsem zdrhnul...
solimek:
To je holt život. Ne vždycky se všechno vyvíjí tak, jak si původně člověk usmyslel.
Michael Tejčka:
Díky za Vaše reakce. Jak to tak vypadá, budu se opravdu muset obrnit velikou trpělivostí.
Začal jsem tím, že jsem na web stránky společenstva na serveru sousedé vyvěsil odkaz na stažení KníŠky kvůli osvětě, ale obávám se, že laická veřejnost nebude mít touhu ani trpělivost studovat tak obsáhlý materiál.
Nemáte náhodou někdo tip na nějakou user-friendly publikaci stručnějšího charakteru týkající se tématu?
O víkend nakmitám k předsedovi SVJ k podrobnějšímu prostudování PD.
Práce na domě probíhají opravdu rychle, vypadá to že nejpozději do měsíce bude předáno hotové dílo, což mě malinko znervózňuje.
Díky za váš čas.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana