Kdo by odstranil příčinu vybavování proudového chrániče u Domašova?

<< < (8/11) > >>

ACEOF ACES:
Jestliže by se nepodařilo nalézt závadu jinak, pak bych se pokusil nalézt závadu tak, že bych přidal další proudový chránič a postupně bych na něj přepojoval jednotlivé obvody, jestli bude vypadávat.
Nelze ani vyloučit, že je stávající proudový chránič vadný nebo, že je unikající proud celé instalace příliš velký a bylo by třeba instalaci rozdělit na více proudových chráničů.

Milan Hudec:
Citace: Marek H.  25.01.2019, 19:33

Foto chrániče: https://imgur.com/a/CUhTrnY.
Ano, co píšete, je jedna z možností. Neřeší to nicméně problém, když budeme kotel provozovat bez chrániče a problém bude právě v něm, což je zatím zdá se nejpravděpodob nější.

Fuj, to jsem se lekl.
Za toto jste někomu zaplatil ? (zle)
Chránič vidím 100mA, nikoli 30 jak uvádíte.

Marek H.:
Citace: Milan Hudec  25.01.2019, 20:15

Fuj, to jsem se lekl.
Za toto jste někomu zaplatil ? (zle)
Chránič vidím 100mA, nikoli 30 jak uvádíte.

Dostal jsem na to výchozí revizní zprávu, takže zaplatil.
Do včerejška tam byl 30mA. Tohle má být provizorium.

Jiří Schwarz:
Citace: Rozmahel Vladimír  25.01.2019, 18:49

... některé kotle měly pojistku plamene "zapojenu proti zemi" ...

Ano, některé kotle berou fázi a proti "zemi" vyhodnocují zda hoří plamen.
Ale tam je to o proudech o několik řádu nižších než je vybavovací proud chrániče, takže pokud obvod nebude vadný, neměl by ovlivnit správnou funkci chrániče

Jan Franěk:
Citace: Marek H.  25.01.2019, 20:19

Dostal jsem na to výchozí revizní zprávu, takže zaplatil.
Do včerejška tam byl 30mA. Tohle má být provizorium.

Často žasnu za co všechno jsou lidé ochotni zaplatit  :-\ ASi dělám něco špatně.

Citace: Jiří Schwarz  25.01.2019, 21:42

Ano, některé kotle berou fázi a proti "zemi" vyhodnocují zda hoří plamen.
Ale tam je to o proudech o několik řádu nižších než je vybavovací proud chrániče, takže pokud obvod nebude vadný, neměl by ovlivnit správnou funkci chrániče

Proto jsem se ptal i na to, jakým napětím RT měřil izol. stavy na kotli. Slyšel jsem o tom že při použití napětí 1000V, není problém "propálit" součástky tohoto vyhodnocování a kotel může zlobit. Někdy odejde elektronika rovnou, jindy se kotel tváří jako v pohodě, ale občas potom dochází k náhodným poruchám, nebo právě k náhodnému padání PCH.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana