Kdo by odstranil příčinu vybavování proudového chrániče u Domašova?
Rozmahel Vladimír:
Tak jak popisujete to měření, z toho se dá těžko usuzovat na správný postup.
Pokud fičko nejde nahodit s připojeným kotlem, pak měření izolačního odporu se všemi zapojenými spotřebiči najde vadný okruh spolehlivě...
Někde tady bylo už probíráno, že některé kotle měly pojistku plamene "zapojenu proti zemi" a potom chod za chráničem nebyl možný bez oddělení. Už se mi to nechce hledat.
Měření toho vašeho kotle přes měřák na spotřebiče jak jsem už uvedl, by to ale odhalilo...
Milan Hudec:
Citace: Marek H. 25.01.2019, 18:13
Ano, zřejmě proto, že:
- Chránič máme jen jeden
- nemáme tušení, který spotřebič to dělá
- kdyby to nechal, tak nesvítíme, nepereme, nevaříme
Popravdě nevím, co bychom s tím teď měli dělat - snad jen zkusit povrtat se v kotli, třeba vyměnit čerpadlo, a doufat, že to náhodou pomůže.
Prosím foto chrániče.
Pokud jsem pochopil, tak závada je spjatá s provozem kotle, takže když už to nejde jinak, tak po ověření jeho bezpečnosti, jde jistě dům provozovat s chráničem a jen ten kotel bez.
Marek H.:
Citace: Jiří Schwarz 25.01.2019, 18:32
Kdo to měřil?
1) při vypnutém chrániče jaký je izolační stav N za chráničem proti PE?
2) místo chrániče dá 4 delší propojky, cvaknu na ně klešťák (např. Eurotest nebo jiný, co měří od jednotek mA) a když chránič nešel zapnout, musí tam být měřitelný rozdílový proud. A musí to jít omezit na konkrétní okruh, pokud budu vypínat L a přitom od příslušného okruhu odpojovat N
Jestli se situace zhoršila po přizemnění kotle, měl bych strach tam "bydlet", to vypadá na závadu nebo kopanec v připojení kotle, čerpadla...
Pane Schwarzi, netuším, proč Vámi popisovaný postup některý z dosavadních RT nezkusil. Domnívám se, že ani jeden neměl s tímto typem problému praktickou zkušenost (v podstatě mi to oba i potvrdili). Předám jako tip.
Marek H.:
Citace: Milan Hudec 25.01.2019, 18:55
Prosím foto chrániče.
Pokud jsem pochopil, tak závada je spjatá s provozem kotle, takže když už to nejde jinak, tak po ověření jeho bezpečnosti, jde jistě dům provozovat s chráničem a jen ten kotel bez.
Foto chrániče: https://imgur.com/a/CUhTrnY.
Ano, co píšete, je jedna z možností. Neřeší to nicméně problém, když budeme kotel provozovat bez chrániče a problém bude právě v něm, což je zatím zdá se nejpravděpodob nější.
Marek H.:
Citace: Rozmahel Vladimír 25.01.2019, 18:49
Tak jak popisujete to měření, z toho se dá těžko usuzovat na správný postup.
Pokud fičko nejde nahodit s připojeným kotlem, pak měření izolačního odporu se všemi zapojenými spotřebiči najde vadný okruh spolehlivě...
Někde tady bylo už probíráno, že některé kotle měly pojistku plamene "zapojenu proti zemi" a potom chod za chráničem nebyl možný bez oddělení. Už se mi to nechce hledat.
Měření toho vašeho kotle přes měřák na spotřebiče jak jsem už uvedl, by to ale odhalilo...
Po uzemnění nešlo nahodit vůbec. Jestli/proč to elektrikář neproměřil podle Vaší rady může být neznalost, nechuť, nedokážu posoudit. Budu muset najít někoho, kdo si nejen říká revizní technik, ale má zkušenosti i s takovým typem problému, a snad mu asi i dát obsah tohoto vlákna k přečtení...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana