Kdo by odstranil příčinu vybavování proudového chrániče u Domašova?

<< < (3/11) > >>

František Šohajda:
Citace

Pokud se závada neprojeví měřením izolačních stavů, potom je závada pravděpodobně způsobena provozem některého ze spotřebičů, zde je asi nejlepší měřit unikající proudy.

Základ vypadávání FI !!

Je to tak i podobně u hlídače izolace ve zdravotnictví. ...hlásí hlídač izolace vadný stav,
sestra řekne, že nic nového nepřipojila... ..pak dojde elektrikář na zjištění závady a zjistí už několikrát, že infůze (PVC sáček)je děravá a kape do přístrojů !! A to je pořád dokola....nikd o si toho nevšimne-nechce všímat!!Pak elektrikáři mají v instalaci "bordel"! (zle)

Marek H.:
Máme velmi podobný (a velmi záhadný) problém. Před rokem a půl rekonstrukce elektroinstala ce v RD. Na začátku topné sezony začal vybavovat proudový chránič. Postupem času jsme zjistili, že problém nedetekuje žádná kombinace spotřebičů (je/není v zásuvce),  pouze to, že když to padá, je v provozu kondenzační plynový kotel a obvykle i nějaký silnější spotřebič. Pokud jsme kotel dali na jiný okruh, vypadávalo to taky. Ani revizní technik nepřišel na příčinu, po dnešním uzemnění trubek u kotle pak už ale nešel nahodit chránič vůbec.
Zatím, abychom v těchto mrazech fungovali, musel dát elektrikář chránič až za kotel, a po dnešním uzemnění ho dokonce úplně vypojit, takže máme "jen" ochranu nulováním, jestli to říkám správně...
Souhlasíte s tím, že bude problém spíše v kotli?
Díky za tipy, už jsme z toho dost zoufalí...

Jiří Schwarz:
Citace: Marek H.  24.01.2019, 15:42

...musel dát elektrikář chránič až za kotel, a po dnešním uzemnění ho dokonce úplně vypojit, takže máme "jen" ochranu nulováním, jestli to říkám správně...

A byl to elektrikář?

Vy jste ze stejné oblasti jako byl autor původního vlákna?
Tam to mám moc daleko, ale "všude" se někdo najde, někdo jako já, u koho by mohla zvítězit zvědavost a rád by to prozkoumal...  :)

Marek H.:
,  pane Schwarzi,
ano, byl to dokonce revizák, který dle svého vyjádření dělá elektro od r. 85. Neumím posoudit jeho kvalifikovanos t, mám na něj jen slušné reference.
Jsem ze stejné oblasti, konkrétně Brno-město. Zrovna vás bych u nás upřímně řečeno rád uvítal, protože jsem viděl hodně Vašich příspěvků a je vidět, že tomu hovíte...ale jak jste psal, je to z ruky :/. Lidí ochotných to zkusit by se asi našlo, ale těžko předem poznáte, kdo vám pomůže a kdo instalaci ještě víc podělá, navíc za nemalé peníze.
Pěkný večer,
Marek

ACEOF ACES:
Vypadá to jako by byl za proudovým chráničem spojený N s PE/PEN/zemí/trubkama/aj.,  ale nemohu vyloučit jinou závadu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana