Má Jan Hájek o aktivních hromosvodech pravdu nebo konspiruje?

<< < (10/20) > >>

Milan Hudec:
Ne, výpočet rizika pouze vyjde či nevyjde, v druhém případě mám možnost celé škály nápravných opatření od vybavení budovy vnější soustavou až po zmenšení rozměrú stavby

Jiří Schwarz:
Jedna maličkost, nechci zakládat nové vlákno - dnešní úlovek, měl jsem jen starší mobil, tak kvalita není prvotřídní, ale snad to stačí aby bylo poznat, že někdo po "vyhodnocení rizik" usoudil, že ta chránička pro datové kablíky je snáze poškoditelná než svod a tak ji "logicky" dal do ochranného úhelníku    (zle)

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec  01.09.2013, 13:08

Ne, výpočet rizika pouze vyjde či nevyjde, v druhém případě mám možnost celé škály nápravných opatření od vybavení budovy vnější soustavou až po zmenšení rozměrú stavby

Někdy "stačí" i rozdělit objekt na více sekcí upravit počet osob a čas, po který se v jednotlivých sekcích pohybují... (to "umí" jeden "oficiální SW velmi dobře) Pak mi to trochu zavání účelovostí, abych se dostal k výsledku, který potřebuji...

Milan Hudec:
On ten úhelník v mnoha případech akorát zakrývá zrezlost neošetřeného svodu u země

Petr Moravec:
Trafostanice EON v Obci Lipno.
EON  pravděpodobně používá aktivní odpuzovač blesků.
Jinak totiž nechápu proč tak touží po přímém zásahu do zemniče distribučního transformátoru . 
Toto není májka je to opravdu aktivní hlavice.
Vlastní trafostanice je pod úrovní okolního terénu a pravděpodobnos t úderu by byla prakticky nulová.
https://maps.google.com/?ll=48.642466,14.223175&spn=0.024131,0.066047&t=m&z=15&layer=c&cbll=48.642752,14.222526&panoid=hAsRghWHEzVm24S7dNTFzQ&cbp=12,245.61,,0,-10

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana