Mohu místo 5x16 použít 5x kabel 5x6?
Václav Třetí:
Kapacitní proudy bych asi při 25 m délky neřešil.
Tazateli bych doporučil kabel co má prodat a koupit ten potřebný, mohlo by to vyjít i finančně docela dobře. Ušetří si s tím mnoho potíží ( a nákladů), např. jak kabely řádně sesvorkovat, průchodky ...
Jan Franěk:
NejvCitace: Zdeno 00 22.08.2013, 00:08
......jedná se o vedení na týden odběr cca 3x50A.
Citace: Jaroslav Hasala 23.08.2013, 07:07
V tomto případě by šlo určitě o nestandardní řešení, nicméně, jak už jsem psal dříve, u provizorního připojení se dá lecos tolerovat.
Problém s provizorním řešením je ten, že provizorně fungují i několik let, což často bývá malým zázrakem, pokud jsou provedeny jen než něco koupím, než dojede linka, než příjde Franta z dovolený, a tak podobně.
Citace: Václav Třetí 23.08.2013, 09:40
Kapacitní proudy bych asi při 25 m délky neřešil.
Tazateli bych doporučil kabel co má prodat a koupit ten potřebný, mohlo by to vyjít i finančně docela dobře. Ušetří si s tím mnoho potíží ( a nákladů), např. jak kabely řádně sesvorkovat, průchodky ...
Také mi to přijde jako nejrozumnější řešení. (jednicka)
Rozstříhat kabel 5x6 na tři menší kousky, je opravdu škoda.
Fuk Tomáš:
Citace: Václav Třetí 23.08.2013, 09:40
...Ušetří si s tím mnoho potíží ( a nákladů), např. jak kabely řádně sesvorkovat, průchodky ...
Nemluvě o množství jističů, které by bylo třeba pro dočasné (x 1 furt) regulérní řešení.
Milan Hudec:
Pokud se jedná o dočasnou týdenní instalaci, navíc třebas pod dozorem, "v běžných okolních" podmínkách s uvažováním uložení na vzduchu, okolní teploty 20C, a přerušovaného zatěžování kabelu, nebude problém kabel 5x6 odjistit 3x50A.
zdeno00:
Musím konstatovat že jsem dotaz popsal dost nevhodně, proto chci upřesnit zadání : 3 kabely 5x6 použít jako 1 kabel 5x16. Zapojení v každém kabelu L1+L2+L3 = L1 3x6, N 1x6, PE 1x6. Výsledné sloučení L1, L2, L3 provedeno na obou stranách v jističi 50A, středové vodiče N na svorkovnici N, ochranné PE na svorkovnici PE. Délka těch 3 kabelu je stejná 25m připojení je podle plánu na 2-3 dni já ale počítám na týden odběr bude trvalý zhruba do 50A po dobu 10 hodin denně.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana