Jakou hodnotu proudového chrániče zvolit pro stodolu?

<< < (2/4) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Josef Chroustal  20.08.2013, 20:47

...
Přívod rozvaděče plánuji Cu 4x10mm v délce cca dva metry,který bude zapojen na stávající přívod v hliníku.V rozvaděči rozděleno na TN-S.Světla Cu 3x1.5mm ,zásuvka 230V - Cu 3x2.5mm ,zásuvka 400V -Cu 5x6mm délka 2m od rozvaděče.Dalo by se někde ušetřit ?

O jakou úsporu vám jde?
Kabel CYKY 4x10 je kolem 110 - 120 Kč za metr, kdybyste udělal bod rozdělení v místě připojení, tak CYKY 5x6 je někde kolem 80 - 90 Kč za metr. Pokud máte v místě plánovaného napojení spojení na HOP, nebylo by špatné to tam mít i rozdělené (bod rozdělení přizemněný)
K zásuvce by mělo stačit 5x4, ale je to takový zásadní rozdíl "na 2 metrech"?
Chránič - když "osvědčená kvalita",  asi by u mě zvítězil EATON nebo Schneider, když "levnější" varianta s přijatelnou kvalitou, možná BONEGA, pak jsou tu značky jako Kania nebo Noark, kde mám nějaké horší zkušenosti i negativní reference. (omlouvám se těm, které jsem nejmenoval, člověk nemůže zkoušet všechno...)

Milan Hudec:
Vzhledem ke způsobu využívání instalace volte chránič 30mA Schneider Acti 9

Kamil Novák:
Citace: Milan Hudec  21.08.2013, 07:06

Vzhledem ke způsobu využívání instalace volte chránič 30mA Schneider Acti 9

A proč zrovna tento ?  :-\

Jiří Schwarz:
Citace: Kamil Novák  21.08.2013, 09:42

A proč zrovna tento ?  :-\

Že by to bylo kvůli krásným žlutým "čudlíkům",  díky kterým se to dobře montuje a demontuje?

Milan Hudec:
Bude tam připojená svářečka a pod.,  tento chránič vypadává v praxi až kolem 25mA.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana