Jakou hodnotu proudového chrániče zvolit pro stodolu?
Josef Chroustal:
Asi máte pravdu -moc to řeším,ale je to za moje peníze (chránič za 4-5 tis nepřipadá v úvahu).Na zásuvku pro invertor plánuji jistič 16A/C -bude vhodnější pro tento případ 10kA ?
Další svářečku mám homemade 210A 2x380V ještě po dědovi (pomalu z dob za války).Vaří bez problému dodnes.Izolačn í stav jsem nikdy neřešil -docela z toho mám obavu.Před řadou let jsem jednomu známému spravoval zmiňovanou KS250 - bez sebemenšího problému.Dokon ce jsem měl jednou půjčený kompresor pro zbíječku ORLÍK - musel jsem překlenout jistič 21A/M v podružném rozvaděčí.Hlav ní jistič držel v pohodě.
Milan Hudec:
Pouze bych dodal, že proudový chránič na rozdíl od žen instalujeme jen jednou za život, tak není od věci se na něj řádně poinformovat, odměnou nám může být absence chytrot tchýně
Jiří Schwarz:
Citace: Josef Chroustal 22.08.2013, 18:52
...Na zásuvku pro invertor plánuji jistič 16A/C -bude vhodnější pro tento případ 10kA ?
...
Ten parametr 10kA moc nevyužijete, možná jako hlavní jistič před elektroměrem. Ve stodole bych si neuměl představit takové parametry sítě, aby bylo pravděpodobné překročení zkratového proudu 6kA.
Možná kdyby ten jistič hodně často "padal", tak že by snad ten kontakt vydržel o něco víc...
Jaroslav Hasala:
V dané situaci bych použil běžný chránič, podle mých zkušeností by to mělo fungovat.
Přemýšlení o "a co kdyby ..." a různá preventivní opatření "pro jistotu" se mohou prodražit ... ;D
V podobných případech se problémy řeší až ve chvíli, kdy tyto problémy nastanou ;)
Josef Chroustal:
Ano.Důvodem proč plánuji použití jističe 10kA pro zásuvku je právě předpokládaná delší životnost.Zkra tové proudy určitě nebudou nad 6kA vzhledem k přívodu v hliníku.Parame try sítě nemám čím změřit.
Chránič budu muset použít běžný typ kvůli cenám chráničů s charakteristik ou G.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana