Jakou hodnotu proudového chrániče zvolit pro stodolu?

<< < (3/4) > >>

Josef Chroustal:
 (poklona)  za tipy.Vzhledem k tomu,že na webu co nakupuji materiál PCH Schneider Acti 9 nemají. Uvažuji o Eaton PF6-40/4/003  -bude OK ? Na zásuvku 230V budu připojovat i svařovací invertor -mám obavy z vypadávání chrániče.

Jiří Schwarz:
Citace: Josef Chroustal  21.08.2013, 22:10

... Uvažuji o Eaton PF6-40/4/003  -bude OK ? Na zásuvku 230V budu připojovat i svařovací invertor -mám obavy z vypadávání chrániče.

Jsou chrániče standardní a pak různé "speciální".
Asi by nebylo špatné dát tam "zpožděný".
Chránič může vypadnout při 50% jmenovitého proudu a musí při jmenovitém reziduálním proudu.
Chrániče 30mA (celkem není zásadní rozdíl, jestli je Eaton, OEZ, Bonega, Legrand...) běžně vypínají kolem 20mA, některé kusy již kolem 17-18 mA.
Acti-9 od Schneidera by měl reagovat až nad 25mA, takže těch "nežádoucích výpadků" by mělo být méně...

Asi to je nějaká vlastnost, ale když přes chránič teče rozdílový proud řádově 20 - 30% jmenovitého proudu, normálně drží, ale je citlivý na různé špičky.
Pokud bude invertor udělaný "seriozně" asi by neměl mít větší unikající proud než 3,5mA. Nebo našli výrobci nějakou kličku, vyjímku?

ACEOF ACES:
Proudový chránič se zpožděním (typ G) může snížit počet nežádoucích výpadků.

Josef Chroustal:
Měl by někdo tip kde sehnat chránič se zpožděním (G) do 1500kč ?
narazil jsem na typy SI ,  A ,  B atd. Naco se který používá ?

Pavel Stránský 111:
Děláte z toho chrániče ve vašem případě velkou vědu! Co se týká svářecího invertoru tak ten vám chránič vybavovat nebude, to spíš bude padat 16A jistič! Mám s tím docela zkušenosti ne že bych rozumněl svářečkám, ale mám dvakrát do měsíce o víkendu na povel 30 zámečníků, který sváří brousí, jak o život a v zásuvkových skříních vybavených chrániči různých výrobců vše v poho! Spíš jim padá při jednofázovém připojení jistič, při velkém svářecím proudu, tam jde pulsně rozhodně víc než 16A! To zámečníci také umí vyřešit ale to se nám elektrotechnik ům nelíbí! Jiný případ by byl pokud tam budete chtít svářet se starou KS250, tak ta vám na první zapnutí srazí bezproblémů B32A!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana