Je modrý vodič ve flexošňůře zapojený vlevo správně?
Milan Hudec:
To Žabka, co to je ta polarizovaná nástrčka?
Kamil Novák:
Citace: Tomáš Žabka 20.08.2013, 07:47
... ty co nevyhoví a nemám k nim doklad rovnou stříhám ....
A namísto těch vadných přívodů dáváte hned nové?
Tomáš Žabka:
Citace: Kamil Novák 20.08.2013, 08:05
A namísto těch vadných přívodů dáváte hned nové?
Nechal jsem si nakoupit asi 50ks kabelů k PC a rovnou je měním. Z těch co jsme koupili nové (rok 2011) tak prošli revizí všechny, Rpe cca 0,03-5 ohm, Riso OK a Ipe cca 8 mikroA. Teď vždy s novým počítačem dorazí i nové kabely, tak jsem se domluvil s našima IT, že mi všechny kabely dávají na revizi a já jim vydávám z revidované a označené. Z těch co reviduji po kancelářích je to v závislosti na tom jak staré jsou počítače, např na projekci kde mají nové PC i z kabelami mám skóre 1:20 (špatný, dobrý). Bohužel u starých kabelů je to problém, například na evidenci majetku jsem byl nucen vyřadit 7 kabelů z 8. u vadných kabelů bylo Rpe od 0,22 do 1,2Ohm.
Když jsem začínal, pátral jsem potom kde v těch kabelech je problém a našel jsem to, konce vodičů jsou jen zamačknuty dvěma plíšky od konektoru a následně je to zalito a občas se asi to zalisování nepodařilo. Problem je v tom, že ne vždy to je konektor pro PC občas to je i strana vidlice.
U nás na firmě mám momentálně z revidováno asi 1500 položek a vidím to že mi jich ještě asi tak 1000 zbývá, jsem asi jeden z mála co to skutečně měří, ale zjišťuji při tom zajímavé věci. Nejproblémověj ší jsou právě napájecí kabely k PC a monitorům (Rpe), naopak všechny kupované prodlužky jsou úplně v pohodě, další co občas nevyjde jsou ledničky, ale ty se nedají vyhodit takže musím najít kde je problém, většinou stačí dotáhnout svorka pro PE a je to v pohodě.
Robert Jedek:
Citace: Tomáš Žabka 20.08.2013, 07:47
... dotaz zněl podle jaké normy je to v rozporu a tu se mi podařilo najít.
Nepodařilo, našel jste cosi o nástrčkách (oddělitelný přívod), což není flexošnůra (pevně připojený přívod).
Robert Jedek:
Citace: Miroslav Minařík 20.08.2013, 10:46
Proboha co je to nástrčka?
3.2 / ČSN EN 60320-1 ed.3
3.14 / ČSN 34 0350 ed.2
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana