Sledujete blesky kolem vás?
Miroslav Minařík:
Citace: Jaroslav Ratiborský 05.08.2013, 06:18
Když si mé jméno neustále berete do svých úst tak vám sděluji následně:Nepoužívejte mé jméno,já vás také neosočuji z nějakých nesmyslů.
P.S.
Já osobně jsem včera trávil velmi příjemné chvíle a mohu jen konstatovat,že na obloze se odehrávalo krásné světelné divadlo a uvnitř našeho domku bylo při výpadku elektřiny velmi příjemně a nějaký Minařík mne vůbec,ale vůbec nezajímal.
Pane Ratiborský, on tu nikdo jiný není, kdo by měl vaši pověst. Za tu dobu, co zde prezentujete své znalosti (Tedy veřejně a všem) jste stal určitou legendou. Proto je nezbytné na vás poukázat.
Ale abyste si nemyslel, že vám nechci vyhovět, nebudu tedy uvádě vaše jméno, ale nahradím ho kódem.
Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Smílek 05.08.2013, 00:17
... Při příchodu bouřky Foxtrot odpojí obvody, které nemusí běžet...
Něco mi uniklo?
Jak Foxtrot zodpovědně pozná, že se blíží bouřka? Má nějak určenu hranici nebezpečnosti nebo je tam více stupňů? :D
David Hruda:
Citace: Pavel Smílek 05.08.2013, 00:17
Při příchodu bouřky Foxtrot odpojí obvody, které nemusí běžet. Zásuvky, světla (a většina elektroniky) jsou odpojeny od rozvodu, v němž by mohlo dojít k přepětí. Dům je vybaven kaskádou od Dehna a jeho synů (a pospojován, co se do něj vešlo ;D ), ale my nemít rádi ani malá zbytková přepětí, která občas škodit zdrojům našich spotřebičů :).
Zajímavé, takhle nějak jsem si to představoval.
Neznám přesně vaše zapojení, ale když si to představím, zní mi v hlavě varovný zvonek: -pokud by se nějaké přepětí objevilo (indukce v případě blízkého úderu apod.), nejsou obvody nevybavené T3 nechráněny, a ty vybavené T3 chráněny nedostatečně? (pokud tedy nedochází k odpojení před T1+T2 a T1+T2 nejou připojeny stále).
František Šohajda:
Zajímavé, že i média znají hromosvody až se začne blískat..... (dance)
Pak dají ven takovou hlášku jako : "máte všichni správně instalovány hromosovody??"... :-\
Lukáš Malík:
Na média je potřeba se v těchto případech z vysoka vys...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana