Sledujete blesky kolem vás?

<< < (7/7)

Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Smílek  05.08.2013, 17:39

...  a spolehlivost dalších metod (detekce atmosférického náboje, deště, apod.) není také velká.
...     

To byste se divil jak to "indikuje".
Kdysi jsem stavěl indikátor "blesku",  bylo to z webu CS DX klubu nebo přímo od Brněnského Krasatce, ještě jsem to trochu vylepšoval. Několik dnů jsem čekal na bouřku. NIC.
A pak se to rozjelo. Kontrolka blikala, čítač nestíhal počítat...
Modrá obloha, nikde ani mráček.
Jen u souseda záblesky od obloukové svářečky   :D
Když se kouknu na jihozápad a vypadá to na bouřku, jsem klidnější. Pohraniční hory to trochu roztrhají a Čerchov to rozčísne, že k nám toho moc přijde.
Ale když se otočí vítr a vrátí se to "od východu",  tak to ty kopce nepustí, spadne to tu a to bývá "rodeo"
To by se Foxtrot nenaučil posoudit nebezpečnost podle směru, odkud to přišlo?

Petr Liskar:
Citace: Jiří Schwarz  05.08.2013, 19:36

Ale když se otočí vítr a vrátí se to "od východu",  tak to ty kopce nepustí, spadne to tu a to bývá "rodeo"
To by se Foxtrot nenaučil posoudit nebezpečnost podle směru, odkud to přišlo?[/i]

Možnosti Foxtrotu jsou přímo úměrné umu programátora, čili je nabíledni, zda to Foxtrot u Smílků umí či nikolivěk...

raj:
To Pavel:
Zadej si na googlu "storm detector" a vyber si ...

To Petr:
Možnosti foxtrotu jsou omezeny jeho HW a SW návrhem.
Programátor může jen tiše či nahlas trpět.
Mne ten systém moc nepřesvědčil: V omalovánkách "mosaic" se v případě psaní v "ladder" uklikám k smrti protože jsem neobjevil zda to má klávesové zkratky a ve strukturovaném textu zase píšu plno zbytečných nesmyslů, které stojí můj čas.
Je to ale věc názoru, nicméně já v tom rychle a efektivně psát neumím.

Václav Třetí:
to kol. Schwarz:
Vámi zmiňovaný autor používá pseudonym Krysatec nebo se podepisuje obrázkem stylizované myšky. Publikuje též v PE a publikovával v časopise Výzva na kanále, který již nevychází.

Nejenom tento víkend, ale i o minulé neděli se nad některými částmi našeho území přehnaly dosti silné bouřky, které způsobily potíže v dodávkách el. energie, v části okresu Mladá Boleslav bylo bezproudí asi 10 hod.

SMILEK:
to Rajmy:
to si tak neber, já pro změnu nemusím laddery. Strukturovaný text je pro nás latiníky (chci říci staré pascalisty) tím pravým potěšením.  ;)

Na storm detectory jsem koukal, ale pokud pominu hračky za 60USD, tak první seriózní stojí 2.000 USD. A to raději tu a tam zmáčkneme na displeji ikonku (nebo si udělám SW detekci žlutých čárek v PNG z ČHMÚ). Také jsem kdysi podléhal návodům na výrobu detektorů pole (to ještě bylo "FET" sprosté slovo a dělalo se to z "darlingtonu" pěti KC509. Dávno, jak dávno...  :D

Schopnosti Foxtrotu (a obecně PLC) nejsou o umu, ale o lenosti programátora. Když se člověk zdravě hecne, mohou se dít věci. A jindy je to kovářova kobyla...  (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana