Sledujete blesky kolem vás?
Miroslav Minařík:
Citace: David Hruda 04.08.2013, 23:19
Co to znamená? Můžeš to nějak víc vysvětlit?
To by měl vysvětlit asi Pavel, ale když je teď ve stavu "bouřka", tak asi nemůže. Ale v podstatě asi tak, jak popisuje Zdeněk.
SMILEK:
Ten Mirek taky všechno hned prozradí. Volal zrovna, když jsme si užívali tu nejlepší část bouřky (popelnice a značky blokového čištění lítaly ulicí jedna radost).
Ale vlastně ano. Při příchodu bouřky Foxtrot odpojí obvody, které nemusí běžet. Zásuvky, světla (a většina elektroniky) jsou odpojeny od rozvodu, v němž by mohlo dojít k přepětí. Dům je vybaven kaskádou od Dehna a jeho synů (a pospojován, co se do něj vešlo ;D ), ale my nemít rádi ani malá zbytková přepětí, která občas škodit zdrojům našich spotřebičů :).
Foxík také projede stav všech oken, umí uzavřít střešní výlez a provádí některé další ptákoviny (třeba souběžně zobrazuje stav jiné rodinné nemovitosti, v níž by mohlo také dojít k problémům - voda, bezproudí, požár, apod.).
Běží LED světla (z akumulátorů), EZS+EPS, komunikace a internet. Rodinka má povinně černou hodinku, protože nic tak nestmelí, jako posezení v přítmí s historkami o kulovém blesku. Jen ta klec není ve sklepě, ale v ložnici (sledovat bouřku z postele je o dost pohodlnější, než ze sklepního okénka :) ).
Zásoby energie vystačí na týden (v ekonomickém režimu, praní a vaření bych s tím asi nedal), delší bezproudí by mne patrně donutilo ke shánění generátoru. (dance)
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Miroslav Minařík 04.08.2013, 20:50
Tak hoří hned na dvou místech.
Že by to byl někdo z těch, co si podle pana Nezvala a Ratiborského nechali zřídit hromosvod?
Nebo, že by ti druzí, co říkají, že jsou vedle jiné hromosvody nebo že má soused a oni nemusí?
Když si mé jméno neustále berete do svých úst tak vám sděluji následně:Nepoužívejte mé jméno,já vás také neosočuji z nějakých nesmyslů.
P.S.
Já osobně jsem včera trávil velmi příjemné chvíle a mohu jen konstatovat,že na obloze se odehrávalo krásné světelné divadlo a uvnitř našeho domku bylo při výpadku elektřiny velmi příjemně a nějaký Minařík mne vůbec,ale vůbec nezajímal.
raj:
To Pavel Smílek:
To je přímo učebnicová paranoia... :)
Ještě by foxtrot mohl naposledy vyvětrat v rodinném krytu, přepnout na interní filtraci vzduchu, přesunout zásoby potravin ze skladu a hermeticky vše uzavřít.
Pak již jen rutinní kontrola množství gama záření venku jednou denně ...
František Bernard:
TO: Ratibořský. Ne nějaký Minařík, ale pan Minařík, ruka by vám neupadla. Viz jeho příspěvek.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana