Sledujete blesky kolem vás?

<< < (6/7) > >>

Lukáš Malík:
Jinak moc těch blesků tu včera nebylo  :(
Do toho spadlo 100 kapek na metr čtvereční a tak půlka se beztak vypařila ještě ve vzduchu.
Zase pařák dneska jak kráva :-[

Rozmahel Vladimír:
Je to místo od místa. Včera ve Slavkově to bylo opravdu pěkný. Napřed se hodinu čekalo než bouřka přijde a pak to ale stálo za to. Snad to dnes vyjde. Je pravda, že na takový koncert určitě nikdo nezapomene.  :-\

Petr Liskar:
No a já se o svých dětech doyvídám z denního tisku: "Kromě toho museli hasiči evakuovat také dětský tábor v Ochozu u Brna na Brněnsku. „Bylo tam třiačtyřicet dětí a deset dospělých," upřesnil David Jirouš od jihomoravských hasičů."
Pakátli budou mít zážitky na celý život...

Milan Hudec:
Spíše si nepamatuji že by byla tolik dnů vedra a bouřka nikde, jak kdyby zapracoval lobista ze spolku antiblesk

SMILEK:
Citace: Zdenek Rajmont  05.08.2013, 08:10

To je přímo učebnicová paranoia... :)
Ještě by foxtrot mohl naposledy vyvětrat v rodinném krytu, přepnout na interní filtraci vzduchu, přesunout zásoby potravin ze skladu a hermeticky vše uzavřít.
Pak již jen rutinní kontrola množství gama záření venku  jednou denně ...

Že jsem paranoidní, ještě neznamená, že po mé maličkosti blesky nejdou :).
To je holt těžký, já viděl v životě příliš mnoho nehezkých věcí napáchaných bleskem...  :(

Přesun potravin ještě promyslím, zbytek asi není problém (mimochodem, událost volající po zavedení domácí dozimetrie jsme tu už také měli).

Citace: Jiří Schwarz  05.08.2013, 09:07

Jak Foxtrot zodpovědně pozná, že se blíží bouřka? Má nějak určenu hranici nebezpečnosti nebo je tam více stupňů? :D

Tohle probíhá (zatím) ručně. Pokud nejsme doma, shoduje se většina opatření s režimem "Mimo domov" a pokud jsme, obvykle registrujeme blížící se bouřku a zvolíme to ručně. Dalo by se to vyhodnotit i automaticky (Foxtrot umí stáhnout a zobrazit na displejích aktuální mapy blesků),  ale není na to spolehnutí (webové služby bývají občas při větších bouřích přetížené) a spolehlivost dalších metod (detekce atmosférického náboje, deště, apod.) není také velká.

Citace: David Hruda  05.08.2013, 09:19

Neznám přesně vaše zapojení, ale když si to představím, zní mi v hlavě varovný zvonek: -pokud by se nějaké přepětí objevilo (indukce v případě blízkého úderu apod.),  nejsou obvody nevybavené T3 nechráněny, a ty vybavené T3 chráněny nedostatečně? (pokud tedy nedochází k odpojení před T1+T2 a T1+T2 nejou připojeny stále).

K odpojení dochází až před spotřebiči a toto riziko u sebe nepovažuji za zásadní (3. stupeň ochrany podle mého názoru na případnou indukci postačuje).

Jinak v Brně se to včera předvedlo. Byla celá řada přímých úderů do města, hasiči nevěděli, kam dřív a vody bylo taky dost. Ale vodorovný déšť před frontou znemožnil focení blesků, což je škoda. Jinak je to čtyři roky, kdy v červnu a červenci probíhala rozsáhlá bouřka v několika okresech prakticky denně, po dobu několika týdnů. Vybílili jsme kompletně všechny sklady náhradních dílů, udělali hromadu různých provizorek a někteří ateisté se tehdy dali i na modlení :).     

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana