Jak zapojit redukci 400V/4P na 400V/5P ?

<< < (4/12) > >>

solimek:
Nakreslete si to. A ještě jednou si přečtěte popis. Přívod PEN je odpojen, ale propojení PE a N před chráničem zůstalo.

Tomáš Žabka:
No já bych se také přikláněl k variantě, že proudový chránič vybaví, jak jste řekl nakreslil jsem to. V podstatě v okamžiku kdy proud prochází do země přes člověka neexistuje varianta, aby prošel zpět chráničem.

červená - porucha fáze na kostru s přerušeným PEN - proud teče do země obvod chrániče zjistí unikající proud a vybaví

zelená - stav bez poruchy 1f odchází na N přes bod spojeni se vrací na PE kostra pod napětím při dotyku člověka opět proud jde do země a FI vyhodnotí únik proud a vybaví.

Pokud máte na toto jiný názor nakreslete prosím poruchu při které je chránič nefunkční k ochraně člověka.

Zbyněkk:
Omlouvám se. Zapomněl jsem napsat, že mám přenosnou rozvodnu s jističema a fíčkem.
Potřebuji připojovat zařízení na 230V (zesilovače,osvětlení,počítače apod. - motory atd nikdy).

Ve výsledku to vypadá: přípojka ve zdí 4P -> redukce na 5P -> prodlužka 5P -> rozvodna -> 230V

Když spojím PE a N v redukci, tak mi bude vyhazovat fíčko v rozvodně?

Mám ještě jednu obyčejnou rozvodnu bez jističů a fíčka.
Takže bych to viděl tak, že když budu mít někde 4P přívod, tak tam dám rozvodnu bez fíčka a v redukci budu mít spojen PE a N.

Co si o tom myslíte?

solimek:
To Tomáš Žabka: Já ale nemluvím o poruše fáze na kostru, já řeším případ zcela zdravého spotřebiče. Nejlepší bude, když si to prakticky nasimulujete a místo lidského těla zapojíte ampérmetr v serii s odporem např. 2 kohmy. Věřte mi, že to tak je a nejsem první, kdo na to přišel, ani zdaleka.

Zdenek Hejčl:
To  Zbyněkk :
Toto je správná odpověď:
Jaroslav Hasala

Re: Jak zapojit redukci 400V/4P na 400V/5P ?
« Odpověď #4 kdy: Včera v 11:30 »    Odpověď s citací
Toto je poměrně častý problém u starších instalací.
Pokud je použitý čtyřžilový kabel, potom je zapojený na L1, L2, L3 a PE, vodič N v zásuvce není.

Bez výměny přívodního kabelu mezi zásuvkou a podružnou rozvodnicí se žádné seriózní řešení udělat nedá.
Nepředpokládám že 4 žilový kabel má průřez jednotlivých vodičů  Al 10mm, nebo Cu 6mm.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana