Je vhodný proudový chránič pro zásuvku kotle?
Michal Šenkýř:
Citace: Zdenek Hejčl 15.07.2013, 23:39
Jenom jeden na celý dům? (wall)
Na ostatní obvody ne? (zle)
To je poněkud velice málo....
Ještě jednou opakuji, jedná se chránič 0,3A před elektroměrem a ten je skutečně jen jeden.
V hlavní domovním a v podružných jsou samozřejmě 0,03 A
Lukáš Rotrekl:
Odbočím od tématu. Jak se dostal 0,3A chránič před elektroměr? To je ještě nějaká památka na TT síť?
A k tématu: Osobně navrhuji chránič pro plynový kotel v případě že je v koupelně nebo prádelně, nebo tam kde je nutný kvůli VV. Pokud není nutný tak jen jistič.
Zdenek Hejčl:
To Michal Šenkýř:
Ono mít chránič před eletroměrem a tvrdit, že zásuvka na kotel není přes chránič je odvážné tvrzení. Měla by být právě přes tento chránič 0,3A.
Nebo je to nakonec jinak?
A o více chráničích na i jiných obvodech z vaší strany nebyla zmínka...
Michal Šenkýř:
Citace: Lukáš Rotrekl 16.07.2013, 08:46
Odbočím od tématu. Jak se dostal 0,3A chránič před elektroměr? To je ještě nějaká památka na TT síť?
Před asi 8 léty proběhla rekonstrukce vedení nn v ulici. Komplet šlo vše do země a na tomto domě proběhla i výměna elektroměrovéh o rozvaděče. Takto jsem to loni koupil. Rozvodná síť je TN-C (odpověď EoNu na můj dotaz). Podle připojovacích podmínek toto EoN povoluje. Rozhodl jsem se to tak nechat.
MS
Michal Šenkýř:
To Zdenek Hejčl:
Asi jsem to nešťastně napsal. Samozřejmě, že kompletní dům je pod 0,3, tedy včetně kotle. Ale okruh na kotel je zapojen mimo chrániče 0,03, které mám v domovním rozvaděči.
MS
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana