Je vhodný proudový chránič pro zásuvku kotle?
Maresdrtyb:
Je vhodné či dokonce nutné osadit okruh zásuvky pro plynový kotel proudovým chráničem? Obávám se, že pokud mi vypadne chránič v době mé nepřítomnosti a kotel přestane topit, může dojít ke škodám vlivem mrazu. Na druhou stranu je v kotli voda a vedou z něj vodivé trubky do celého domu, takže z hlediska bezpečnosti by tam zase marný nebyl. A jak by tomu bylo u oběhového čerpadla kotle na uhlí vs. proudový chránič?
Vít Rotrekl:
Co píšou v návodu u kotle? Co si tak vybavuji, tak každej (BAXI, Junkers, Vailant.... chtěl něco jinýho jednou chránič ano, podruhý ne. Zkuste kontaktovat toho kdo bude kotel připojovat a rozjíždět. On by měl sdělit nějako požadavky.
Pokud se bojíte, že chránič vypadne, když nebudete doma, tak můžete použít chráničojistič pouze pro kotel.
Michal Šenkýř:
Citace: Vít Rotrekl 15.07.2013, 16:17
Zkuste kontaktovat toho kdo bude kotel připojovat a rozjíždět. On by měl sdělit nějako požadavky.
.
Loni mi připojovali nový plynový kotel (BAXI). Jediným požadavkem zapojovatele a rozjížděče kotle bylo, aby byla fáze vlevo, jinak prý to nepojede. Mám z toho pocit, že kdybych se ho na toto zeptal, stejně mi neodpoví.
Jinak elektroinstala ce je po úplné rekonstrukci a po dohodě s revizním technikem má kotel samostaný okruh mimo RCD 0,03 A. Stejně mám v elektroměrovém rozvaděči RCD 0,3 A pro celou budovu.
MS
Tomáš Žabka:
Já osobně to projektuji, tak že používám jističochránič a to pouze pro zásuvku kotle, takovýto vývod sice vyjde na 1000-1200kc, ale je 100% jisté, že to vyletí jen při problému v kotli.
David Hruda:
Citace: Michal Šenkýř 15.07.2013, 18:29
Jediným požadavkem zapojovatele a rozjížděče kotle bylo, aby byla fáze vlevo, jinak prý to nepojede.
Věděl, co říká. ;)
Citace: Michal Šenkýř 15.07.2013, 18:29
Mám z toho pocit, že kdybych se ho na toto zeptal, stejně mi neodpoví.
Proč?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana