Může se při proudu 12A vodic 2.5 mm2 a jistič 16A zahřívat na 50°C?

<< < (17/22) > >>

Milan Hudec:
Nespočítal, pro onu vzdálenost jsem odhadoval procento, tím spíš bude platit mnou uvedené, že kondenzátor zapojený v jednom objektu se projeví i u souseda

Jiří Buben:
Milane, myslím, že neprojeví. Projeví se v místě styku vedení na které připojíš kondenzátory a vedení od souseda. Ale na zařízení u souseda to nebude mít vliv. Vezmi to selským rozumem. Místní kompenzace funguje jak? Jednoduše tak, že u každého spotřebiče je kompenzována jalovina samostatně. Bude li jeden spotřebič kompenzován (v tomto případě výbojky) a připojím druhý nekompenzovaný, pak nekompenzovaný m obvodem se rozhodně nebude prohánět jalovina z obvodu kompenzovaného či naopak. Vzhledem k tomu, že proud putuje cestou nejnižšího odporu (na tom se snad shodneme) nepředpokládám, že by se chtěla jalovina z motorů prohánět od motoru do hlavního rozvaděče a ještě než poputuje ke zdroji, tak se mrkne do výbojkových svítidel na poznávací zájezd.

Jinak v dané simulaci se zapomnělo na jednu podstatnou věc. V obvodu jsem si nikde nevšiml indukčnosti tvořenou tlumivkou svítidla. Ona kapacita ve svítidle je dimenzována tak, aby kompenzovala indukčnost ve svítidle, tudíž nevím kde by vzala další rezervu k tomu, aby kompenzovala nějakou jinou indukční zátěž, čímž by se kondenzátorem prohnala ještě jiná jalovina než ta od svítidla.

V případě že se mýlím mi to prosím vysvětlete polopaticky. Ale do té doby budu souhlasit s panem Fukem.

Milan Hudec:
Jirko pokud v jednom bytě v paneláku zapojím mezi dva vodiče kondík, tak se přece jeho kapacita musí projevit i u souseda, jedná se o paralelní zapojení, velikost projevu bude záviset na místě jeho připojení v bytu A a na místě měření v bytu B, jiný výsledek dostanu pokud kondík připojím hned za elměr A a budu měřit hned za elměr B, než když kondík připojím do nejvzdálenější zásuvky v bytu A a měřit budu v nejvzdálenější zásuvce bytu B, stačí takto polopaticky?

Jan Franěk:
Citace: Jiří Buben  14.07.2013, 07:39

Projeví se v místě styku vedení na .............. ..........

(jednicka)  I podle mne je to tak.

Ať si to v hlavě promítám jak chci, nedovedu si představit, že by vadný kondík v mém světle v dílně, ovlivnil kvalitu elektřiny u souseda. Maximálně moji fakturu od ČEZu.

Milan Hudec:
To je právě ono, co je to ten styk vedení, jak je velký, kde končí?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana