Může se při proudu 12A vodic 2.5 mm2 a jistič 16A zahřívat na 50°C?
Josef_19620:
Fuk Tomáš: Ne svítidlo bylo měřeno obyčejným a klešťovým ampérmetrem, oba bez True-RMS
Citace
mezi něž patří i veškeré vakuové i plynem plněné výbojky
se přiznám jsem nevěděl. Ale ta předřazená tlumivka před níž je kompenzační kondenzátor se musí chovat jako slušná dolní propust (L-článek) který případné harmonické dost omezuje.
Jiří Buben: O Eurotestu 61557 si mohu nechat bohužel jenom zdát >:( Díval jsewm se po měřidle,které umožňuje TRMS a ty do 1Khz nejsou až tak drahé, to bych snad jeho koupi ve firmě ukecal.
Lubomír Jindra: Tak to jsme zkoušeli ve firmě. Jak jsem zmiňoval 400w výbojka bere bez kondenzátoru 4.4A s kondenzátorem3 0mF asi 2.8A,s 45mF něco přes 2A. S kondenzátorem 50mF ještě nepatrně méně a s dalším zvyšováním se odběr opět zvyšuje.
Pokud je v pořádku kondenzátor a tlumivka tak přece se svítidlem nelze nic vymyslet. Přitom nikdy v minulosti se tenhle problém nevyskytl.
Josef_19620:
Jan Alin: To je právě to. Pracuji ve výrobě svítidel a na základě stížnosti montážní firmy na ohřev kabelů a jističů je třeba zajistit nápravu. Samoshřejmě, že svítidla odebírají proud podle jejich katalogových údajů. 12A na každé fázi tomu odpovídá, ale hřeje se to potvora :)
Fuk Tomáš:
Citace: Josef_19620 06.07.2013, 23:05
Fuk Tomáš: Ne svítidlo bylo měřeno obyčejným a klešťovým ampérmetrem, oba bez True-RMS...
Pak je bezpochyby skutečný efektivní proud větší, než jaký jste naměřili.
Lubomír Jindra:
Lubomír Jindra: Tak to jsme zkoušeli ve firmě. Jak jsem zmiňoval 400w výbojka bere bez kondenzátoru 4.4A s kondenzátorem3 0mF asi 2.8A,s 45mF něco přes 2A. S kondenzátorem 50mF ještě nepatrně méně a s dalším zvyšováním se odběr opět zvyšuje.
Já vím, ale jde o to vyzkoušet to na místě pro všechna svítidla najednou. Tím například jednoduše a rychle vyzkoušíte, zda jsou všechny kondenzátory ve všech svítidlech dobré.
Fuk Tomáš:
...výbojka bere bez kondenzátoru 4.4A s kondenzátorem3 0mF asi 2.8A,s 45mF něco přes 2A. S kondenzátorem 50mF ještě nepatrně méně a s dalším zvyšováním se odběr opět zvyšuje.
Nevěřím, že jste na tyto pokusy použili tak obrovské kondenzátory ;)
V technické praxi se obvykle osvědčuje používat správné jednotky a správné měřáky - sníží se tím počet nemilých překvapení.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana