Požaduje po vás ČEZ samostatné jištění pro každý přijímač HDO?

<< < (10/12) > >>

Stanislav Látal:
Mám pocit, že se kolega Fuk dost baví ...  ;)

Zkuste se na problém podívat z jiného hlediska, než elektro.
Zkuste z právního hlediska - VLASTNICTVÍ a vztahy !
Historická pravda říká, že napůl je jen prdel.
Praktické hledisko: kolik samostatných elektroměrů, tolik jističů pro přijímače (pokud tam jsou).
Dneska jsou sousedi kamarádi a za 10let to už nemusí být pravda (nebo se jeden odstěhuje a přijde někdo nepřízpusobivý .
Taky při poruše (třeba přijímač nebo stykač),  mohu mít vypnutý jistič do doby, než seženu opravu nebo nový a neovlivním tím sousedy.
Ta stokoruna zákazníkovi navíc (práce a materiál) nikoho nezruinuje a oba budete mít klid. (dance)

Lubomír Jindra:
Citace: Milan Hudec  07.07.2013, 20:04

Pro mne jsou podmínky celkem čitelné /vylepšení by byla ovšem možná/ co je však velice nečitelné je nálada techniků plombovat

Pročpak asi  ;)

Zdenek Hejčl:
To Stanislav Látal:
Na půl není jen prdel.  (no)  ;)
Pokud je vlastník objektu jeden a má 3 samostatné elektroměry s HDO.
Dalo by se říci pro správné odpočty nájemců, nebo i jiná hlediska?
Nepotřebuje v rámci šetření 3 jističe pro HDO...
Ano, není to velká položka souhlasím, ale je neoblomný?
Vynechávám záměrně položku dobrý, nebo dobře platící zákazník.
Jak postupovat v souladu s připojovacími podmíkami?
Pokud je jeden majitel, tak selský rozum mi velí stačí jeden jistič.
Ono to nakonec ta stokoruna za jistič navíc rozhodně nebude...  ;)  (no)

Václav Třetí:
Citace: Zdenek Hejčl  07.07.2013, 22:51

Pokud je vlastník objektu jeden a má 3 samostatné elektroměry s HDO.    ...

...Nepotřebuje v rámci šetření 3 jističe pro HDO...

A bude vždycky jen jeden?

Když to vezmu čistě teoreticky, tak bychom mohli mít jeden jistič 6A tak pro 60ks HDO (a to mám ještě rezervu),  je to účelné, je to k něčemu dobré? Na menší vesnici bychom mohli mít potom jistič pro HDO až na trafostanici a rozvádět po vsi "šestý" či "sedmý" drát (vysvětlení pro mladší kolegy, dříve se u vrchního vedení říkalo "pátý drát" vodiči veřejného osvětlení).

Já to osobně dělám tak, že každé odběrné místo s dvojtarifem má svůj jistič a nikdy jsem s tím neměl problém ani u dodavatele ani u odběratele. Jistě, jistič stojí zhruba 100,- Kč, něco práce kolem něj, ale je to podstatné s ohledem na obvyklou cenu celé akce?

Jinak souhlasím s kol. Jindrou, že připojovací podmínky ČEZ jsou v některých případech nejednoznačné a odbornost a schopnost pracovníků call-centra a pracovníků na přepážkách kontaktních míst je někdy zoufale malá.

P.S. Musím skutečně napsat některý a někdy, existují světlé vyjímky, ale není jich moc.

Zdenek Hejčl:
To Václav Třetí:
A bude vždycky jen jeden?
Pravda nic netrvá věčně, ani láska k jedné slečně...
Nakonec nějaký čas bude jediným vlastníkem, pokud se změní majitel tak to bude zralé na rekonstrukci. ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana