Požaduje po vás ČEZ samostatné jištění pro každý přijímač HDO?

<< < (3/12) > >>

Lubomír Jindra:
Citace: Fuk Tomáš  05.07.2013, 14:02

Z připojovacích podmínek ČEZ Distribuce je snad zřetelně vidět, že co přijímač HDO, to samostatný jistič. Nebo tam snad je někde nakresleno něco jiného?

Téma je o více elektroměrech a více HDO v jednom rozvaděči, takové schéma v připojovacích podmínkách není.

Případ více elektroměrů a HDO  v jednom rozvaděči přesně popisuje kapitola 7 podmínek připojení, cituji:

Jsou-li na jednom místě soustředěny elektroměry pro dva nebo více zákazníků,  musí být každé místo pro elektroměr,  příslušný hlavní jistič,  spínací prvek (HDO) a bytovou svorkovnici opatřeno trvanlivým označovacím štítkem s označením odběrného místa (uvedením čísla bytu, provozovny atd.).

Takže se ptám slavný soude, pročpak nemusí být označený také příslušný jistič pro spínací prvek (HDO)?
Odpověď je nasnadě:
Protože ten kdo psal tyto podmínky připojení, nepočítal s tím, že každé HDO bude mít vždy svůj vlastní samostatný jistič.

Jinými slovy, tento požadavek pak střílí pracovníci ČEZu nesystémově od boku. Podle čeho?  :-\

Mě nevadí všude dávat třeba celé hejno jističů pro hejno HDO, je to jistě technicky lepší o tom žádná. Co mi vadí, jak mám pak před zákazníkem obhájit, že jsem tam to hejno jističů a práci s tím spojenou musel udělat, za což mi zákazník musí zaplatit..... aniž by tento požadavek ČEZ někde jasně sdělil. Jak má pak zákazník vědět že si třeba nevymýšlím a netahám z něho peníze?

Důvěra zákazníka je totiž z hlediska provozování živnosti alfa a omega. Svým jednáním tuto důvěru zákazníků svou nejednoznačnos tí ČEZ sabotuje. Když vše zákazníkům vysvětlím, tak ve výsledku je to pak vždy ČEZ jehož image u zákazníků trpí. Což mě mrzí. Když neumí dát jasná pravidla Franta Kunděra z Horní Dolní, ok, ale megaspolečnost?  :-[

Milan Hudec:
No lze odvodit, že zapojení a podmínky s tímto spojené se vždy týkají jednoho elměru, nikoli rozvaděče

Lubomír Jindra:
Citace: Milan Hudec  05.07.2013, 22:18

No lze odvodit, že zapojení a podmínky s tímto spojené se vždy týkají jednoho elměru, nikoli rozvaděče

Podle této logiky by také platilo, že každé HDO musí mít svoji samostatnou svorkovnici PEN.

Fuk Tomáš:
Citace: Lubomír Jindra  05.07.2013, 21:57

Jsou-li na jednom místě soustředěny elektroměry pro dva nebo více zákazníků,  musí být každé místo pro elektroměr, příslušný hlavní jistič,  spínací prvek (HDO) a bytovou svorkovnici opatřeno trvanlivým označovacím štítkem s označením odběrného místa (uvedením čísla bytu, provozovny atd.).

Z uvedeného pouze vyplývá,  že není předepsán způsob označení místa pro jistič HDO.

Citace: Lubomír Jindra  05.07.2013, 21:57

Téma je o více elektroměrech a více HDO v jednom rozvaděči, takové schéma v připojovacích podmínkách není.
A protože tam takové schéma není,  a protože tatáž kapitola 7 praví "Zapojení základních druhů měřicích zařízení musí odpovídat přílohám č. 1–10",  je lidová (=Vaše) tvořivost ve tvorbě jiných schémat zapovězena.

Citace: Lubomír Jindra  05.07.2013, 22:26

Podle této logiky by také platilo, že každé HDO musí mít svoji samostatnou svorkovnici PEN.

Snad každé odběrné místo (elměr). Zde by se asi dalo argumentovat, že ty svorkovnice PEN jsou už z principu propojeny (a nelze jinak),  takže není důvod je rozdělovat.

Milan Hudec:
Lovím po paměti, ale není to tak, že svorkovnice PEN je kreslena obecně a jistič účelově?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana