Požaduje po vás ČEZ samostatné jištění pro každý přijímač HDO?

<< < (4/12) > >>

Lubomír Jindra:
Citace: Fuk Tomáš  05.07.2013, 22:37

A protože tam takové schéma není, a protože tatáž kapitola 7 praví "Zapojení základních druhů měřicích zařízení musí odpovídat přílohám č. 1–10",  je lidová (=Vaše) tvořivost ve tvorbě jiných schémat zapovězena.

Na straně 7 je schéma tří elektroměrů s jedním HDO. Toto zapojení již roky žádný technik nezaplombuje (neschválí),  neb obecně platí (rovněž nepsané...) pravidlo že co elektroměr to HDO. Protože se tímto neživíte ani to neprovádíte tak toto nevíte a tudíž teoretický a amatérský (=váš) výklad bez praktických zkušeností ničemu nepomůže.

Lubomír Jindra:
Citace: Milan Hudec  05.07.2013, 22:37

Lovím po paměti, ale není to tak, že svorkovnice PEN je kreslena obecně a jistič účelově?

Svorkovnice PEN je pevně ohraničena obdélníkem, takže by se dalo o "obecném" kreslení pochybovat.

Lubomír Jindra:
Vidím že diskuse k ničemu nevede (slovíčkaření.. .) asi jsem sám komu nejednoznačné a nepřesné informace od ČEZu vadí.

Milan Hudec:
No myslím, že kolega Fuk je jedním z těch, kteří se ubrání meči papučí, nicméně souhlasím s vámi, źe monopol by mohl být v podmínkách přesnější

Fuk Tomáš:
Citace: Lubomír Jindra  05.07.2013, 23:04

Na straně 7 je schéma tří elektroměrů s jedním HDO. Toto zapojení již roky žádný technik nezaplombuje (neschválí),  neb obecně platí (rovněž nepsané...) pravidlo že co elektroměr to HDO.

To ovšem není případ, který řešíte (a není to na str. 7, nýbrž 16). A jestli to žádný technik nezaplombuje, to nemohu posoudit, anžto jsem se všemi nemluvil. Vím však, že např. v regionu PRE technik PRE klidně zaplombuje ER, kde je pod plombami provedeno (u PRE zapovězené) rozdělení PEN na PE a N.

Citace: Lubomír Jindra  05.07.2013, 23:04

Protože se tímto neživíte ani to neprovádíte tak toto nevíte a tudíž teoretický a amatérský (=váš) výklad bez praktických zkušeností ničemu nepomůže.

Naopak mi to dovoluje mít jistý nadhled. O to je smutnější, že to musím vysvětlovat profesionálovi, který se tím živí a měl by to mít v malíku.

Citace: Lubomír Jindra  05.07.2013, 23:06

Svorkovnice PEN je pevně ohraničena obdélníkem...
Ať jsou svorkovnice propojené drátem, anebo pokračováním materiálu šíny, elektrické zapojení je totožné - což je to, co připojovací podmínky žádají. Ale jestli chcete být hodně pečlivý, můžete na šínu přidělat cedulky Odsud potud je to Novákovo, a Odsud potud je to Vaňousovo  :D

Citace: Lubomír Jindra  05.07.2013, 23:09

Vidím že diskuse k ničemu nevede (slovíčkaření.. .) asi jsem sám komu nejednoznačné a nepřesné informace od ČEZu vadí.

Připojovací podmínky nejsou stavebním návodem, ale seznamem požadavků, které je nutno splnit. Společný jistič pro několik přijímačů HDO tyto požadavky nesplňuje - co je na tom nejednoznačnéh o a nepřesného?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana