Požaduje po vás ČEZ samostatné jištění pro každý přijímač HDO?

<< < (2/12) > >>

Lubomír Jindra:
Citace: Štefan Beláň  04.07.2013, 18:45

TO: Jindra

Já se v branži elektro také pohybuji velice dlouho, nejdéle v oblasti ČEZ, ale nikdy jsem se nesetkal, aby pro více přijímačů HDO byl jeden společný jistič.

Jeden přijímač HDO pro tři odběratele byl povolený a někdy se i nadále povoluje, pokud se jedná o tři odběratele v jednom rozvaděči měření a pouze se sazbou pro ohřev vody.
Jinak vždy platilo a platí, jeden odběratel =  jeden elektroměr jeden + jistič pro měření, jeden přijímač HDO + jeden jistič pro HDO.

PS: Nějak jsem omylem předchozí odpověď smazal tak jen opakuji. :-\

(poklona)  za reakce, zajímavé, neumím to vysvětlit.

Jinak zde se jedná o rozvaděč na rodiném dvojdomku pro dva elektroměry a dvě HDO a oba mají sazbu pouze pro ohřev TUV. Je to stará poloroubenka, stávající rozvaděč, takže podle toho co píšete by ten požadavek byl asi překvapivý i pro vás.

Lukáš Malík:
Citace: Lubomír Jindra  04.07.2013, 16:26

Logické to je, ovšem já se s takovou závadou za více než dvě desítky let praxe nesetkal, vy ano? A jak často?

Ano setkal, nevím jak často, to neeviduju, ale pár jich už bylo.

Jinak jsem si tedy dle kolegů potvrdil, ža moje úvahy jsou správné.

Lubomír Jindra:
Citace: Lukáš Malík  05.07.2013, 12:15

Ano setkal, nevím jak často, to neeviduju, ale pár jich už bylo.

Jinak jsem si tedy dle kolegů potvrdil, ža moje úvahy jsou správné.

Určitě ano  :) mě jenom vždycky pije krev, když víceméně náhodu zjistím něco, co všichni vědí, ale nikde to není uvedeno  (norm)
Asi to nevím proto, že nejsem členem žádného bratrstva kočičí pracky, kam možná ČEZ dodává tajné informace  ;)

Fuk Tomáš:
Citace: Lubomír Jindra  05.07.2013, 12:27

Asi to nevím proto, že nejsem členem žádného bratrstva kočičí pracky, kam možná ČEZ dodává tajné informace  ;)

Z připojovacích podmínek ČEZ Distribuce je snad zřetelně vidět, že co přijímač HDO, to samostatný jistič. Nebo tam snad je někde nakresleno něco jiného?

Jaroslav Hasala:
U starých instalací je možné občas narazit na stav, kdy je jedno HDO použito pro více elektroměrů.
Potom má samozřejmě i jen jedno jištění.
U nových odběrů už hodně dlouho platí, že každé odběrné místo má svůj elektroměr, jistič před elektroměrem, přijímač HDO a jistič HDO.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana