Je výhodné mít ve venkovském stavení jediný rozvaděč?

<< < (3/4) > >>

David Matějček:
Dal jsem za stavební projekt včetně elektra, rozvodů topení a vody tuším 65 tisíc, což podle referencí od známých, kteří řešili snazší věci, je snad až extrémně málo (kamarád platil za obyč. dům v Plzni 150). Myslím, že jen DČOV a vodovodní přívodka byla placená zvlášť a dělaná někým jiným.

Cena byla rozhodně ovlivněná tím, že jsem se sháněl po konkrétním člověku, ne po projektantské firmě, navíc mimo velká města (Plzeň, Praha). Právě po seznámení se se "vzory" od několika známých jsem došel k tomu, že přesný projekt je v podstatě obrovská vzácnost, pokud nejde o nějaký předpřipravený projekt nejlépe nové stavby s drobnými obměnami.
S výsledkem stavebního projektanta nakonec spokojený jsem; jelikož s ArchiCADem jsem si předtím "hrál" sám, lituju každého, kdo s tímhle SW pracuje denně (např. nemožnost udělat spojení dvou zdí v úhlu cca 170°; rozsype se to. Ztráty kótování při změně pohledu ...).
Elektro jsem neuhlídal, no ...

Co se týče toho tepelného čerpadla, nechával jsem si tam od začátku zadní vrátka, protože tam bylo a je až moc otazníků - resp. těch ubylo v jeho neprospěch.

Rekonstrukce domu byla započata minulými majiteli někdy v roce 1990. V 1992 si nechali udělat nový projekt stavby, ale nikdy ho nedoručili úřadům - ale dali mi ho. Povolení jim propadlo někdy kolem roku 1998. Já dům koupil v roce 2008, pak asi rok bádal a bádal, pak nakreslil svojí verzi a s tou jsem šel za projektantem. Tomu to trvalo taky snad rok, mezi tím jsem se zdržoval ženskými a prací, úředničina taky nějaký čas trvala a tak jsem tady, sám, ale už celkem dobře vím, co chci.

Projekt byl realizační a zároveň takový, aby vyhověl úřadům i normám (tedy z šílenosti typu požární hlásiče bych se rád vykroutil; ještě to budu ale zkoumat). Momentálně je úřady posvěceno vše a běží mi čas ...

Teď budu řešit ještě ER skříň a přívod, takže při té příležitosti to proberu s revizákem.
Díky za nasměrování :-)

Roger:
Pokud jste dal 65 za projekt (nevim, kolik takovych vas dodavatel naseka za mesic, ale asi to bude vic jak jeden ze),  tak to mate asi i energeticky stitek a nejake to pravo tam k nemu vtrhnout, dat mu litr za jeho cas a pozadat ho o prepracovani toho, co se vam nelibi...

Co by na to to nejdriv zkusit? Anebo jsou to vase prachy, tak klidne vubec nezdrzujte toho zlatokopa co kresli obrazky jinak nez vy chcete...

David Hruda:
Citace: Roger  08.06.2013, 00:48

Pokud jste dal 65 za projekt (nevim, kolik takovych vas dodavatel naseka za mesic, ale asi to bude vic jak jeden ze),  tak to mate asi i energeticky stitek a nejake to pravo tam k nemu vtrhnout, dat mu litr za jeho cas a pozadat ho o prepracovani toho, co se vam nelibi...

Co by na to to nejdriv zkusit? Anebo jsou to vase prachy, tak klidne vubec nezdrzujte toho zlatokopa co kresli obrazky jinak nez vy chcete...

Rogere, kolik jste vypracoval projektů a kolik jste si za ně vzal? Až budu nějaký levný potřebovat, mohu se na vás obrátit?

Roger:
Ja zadny nenabizel, ale vim co je to za ... ty architekti, vesmes jim to namaluje student/abolvent a kdyz to po nich chcete elektronicky, tak se mohou pos...

Spise jsem se ptal, kolik takovych onen projektant asi udela za mesic a proc se nekdo boji pripominkovat, za ty prachy, byt za dva roky.

Pokud jsem se nekoho dotknul tak se omlouvam.

Lukáš Rotrekl:
Ta cena 65 za komplet PD k domu se mě zdá dost nízká, až podezřele, ale pokud je PD dva roky stará, z doby kdy nebylo nějak extra, tak i chápu. Ono se pak ale nelze divit, že zpracování odpovídá ceně. Je to tak pořád a nejen v PD.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana