Je výhodné mít ve venkovském stavení jediný rozvaděč?

<< < (4/4)

David Matějček:
Roger, architekt je ten, co si kreslí, co by se mu líbilo (třeba "blob"). Projektant je ten, co to pak kreslí projekt tak, aby se podle toho dalo stavět. Někdy ho z toho dost bolí hlava :-)

Co se týče "mých" projektantů, všichni mají pověst dobrou, jak co do ceny, tak co do kvality; totéž ten, co kreslil topení i DČOV. Všichni měli zakázek dost, spíš nestíhali, a já na to tehdy netlačil, protože jsem po rozchodu ledva splácel hypotéku a paušály.

Probral jsem to ještě se známým, o kterém jsem ani nevěděl, že dělá elektro projekty. Podle popisu říkal, že je to "dokonalý projekt",  uspokojující úřady i ČEZ a umožňující mírné změny. Totiž, jak tak na ten projekt koukám, v podstatě přidání podružných rozvaděčů na něm vlastně ani nic moc nemění - je to nakreslené tak, že domovní rozvody vedou sice z jediného, ale nahrubo jsou nakreslené jakoby z jediné větve jen s tím, že je načrtnuto, jak má být která část jištěná a co kde zhruba bude.
Možná mě na to i tehdy upozorňovali, ale má hlava je děravá :-)
Vypadá to, že tedy všechno je v pořádku, jen mě to zarazilo, když jsem se na to včera po čase podíval. Uff.

Jinak co se týče reklamací atp. - ono to pro mě není jen tak, udělat si ve všední den volno, zajet si 50km "na výlet". Snažím se teď trochu přeuspořádat čas, abych dohnal svoje resty ... což se dělá blbě, když pak zkysnu 26 hodin v kuse v práci jako tuhle. Jednak v tom musím převychovat sebe, jednak šéfy  >:D

Lukáš Rotrekl:
Tak kde je vlastně problém??

David Matějček:
Citace: Lukáš Rotrekl  08.06.2013, 20:08

Tak kde je vlastně problém??

Už nikde, potřeboval jsem to s někým inteligentním probrat a zorientovat se ;)
"Dvakrát měř, jednou řež" :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana