Čím mohlo být způsobeno zničení jističů?

<< < (10/13) > >>

David Hruda:
Neodešlo prý nic, ještě jsem to ověřoval u toho bytu s 3F přívodem- nic, vše funkční.

Jan Franěk:
Citace: Zdenek Rajmont  23.05.2013, 22:37

Opravdu kromě jistících prvků nikomu nic neodešlo?
Fakt ne ?

MArně přemýšlím co by dokázalo poničit propojovací lištu, včetně jističů a vynechalo by to všechny ostatní, podle mne mnohem citlivější přístroje. To nedává smysl. Navíc ve třech bytech najednou. Taky se mi tomu nechce věřit.

Že by poltergeist??    :D :D :D

Daniel Hudzík:
Bol hreben riadne dotiahnuty?

Václav Třetí:
Vypadá to na nepolapitelnéh o šotka, ale vzpomněl jsem si na jeden kus vadného hřebenu. Zkuste vytrhat šíny z plastu a prohlédnout plastovou část, zda není nějaká díra nebo izolační nedostatečnost uvnitř mezi drážkami pro šíny.

Jaroslav Hasala:
Setkal jsem se tím, že propojovací hřeben byl "kontaminovaný" - někdo hřeben řezal pilkou nebo rozbruškou, zůstaly tam drobné měděné piliny, které čas od času způsobily mezifázový zkrat. Rozvaděč byl venkovním prostředí, možná na to měl i vliv kondenz vzdušné vlhkosti, protože to celkem pravidelně vypadávalo ráno nebo za deště - to nás také chybně směrovalo na poškození kabelů (v zemi). Díky velmi nízké impedanci přívodního vedení a malé vzdálenosti od transformátoru to dělalo slušné rány.
Poškození nebylo zřetelné, zřetelné to začalo být až po nějaké době.
Po výměně hřebenu i jističů to už bylo v pořádku.
Jističe (shodou okolností také PL7) se zdály být v pořádku, stále normálně fungovaly, byly jen trochu očouzené, výměna byla čistě preventivní. 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana