Čím mohlo být způsobeno zničení jističů?

<< < (5/13) > >>

Miroš Jan:
Jejich znalosti ohledně svodičů, jsou mizerné. Kdo chce kam, pomozme mu tam. ::)
Nebo mají tak dobrou pojistku, že jim pár poškozených elektroměrů, vinou přepětí, nijak nevadí.

ACEOF ACES:
Není závada na přívodním PEN do domu?
Případně na přívodním kabelu do domu?

Lukáš Rotrekl:
Citace: ACEOF ACES  22.05.2013, 17:52

Není závada na přívodním PEN do domu?
Případně na přívodním kabelu do domu?

Troufám si tvrdit, že to by odnesly spotřebiče, ale jistič by to bez problémů zvládnul.

David Hruda:
Pánové, dnes měla celá věc pokračování. Včera jsem neměl PL-7, dal jsem tam PL-6 a dnes jsem je byl měnit. Sundal jsem krycí plech a pár vteřin na to vyletěl blesk z propojovacího hřebene (viz foto). Při záblesku odešly všechny 3 nožovky 160A (pán ve výtahu byl nadšený, ale výtaháři tam byli do deseti minut  (jednicka) ). Zavolal jsem eOn, hoši dorazili za hodinu, a jak jsem předpokládal, tvrdili, že u nich je vše OK. Trafačka vzdálená asi 50m, kabel z trafačky přímo do HDS tohoto domu a odtud dál. (to nahrává myšlence, že to bylo to první na ráně). Podařilo se mi je přesvědčit, že to musí být přepětí od nich (hlavně destruované jističe PL-7 byly pádný argument)- prý budou hledat, co by to mohlo být.
Podle zkoumání hřebene to na mě dělá dojem, že přepětí přišlo po L2 a přeskočilo na L1 a L3.
V přízemí domu jističe PL7-B25/3 a PL7-C16/3 pro společnou spotřebu a výtah- tam vše OK.
Snad se mi povede zjistit, k čemu dospěli eOni.

Lukáš Malík:
A včera byl ten samý hřeben v pořádku??

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana