Čím mohlo být způsobeno zničení jističů?
David Hruda:
Včera byl hřeben v naprostém pořádku.
Rozmahel Vladimír:
Jednou jsem se setkal se zajímavým jevem u světel. Uklízí se chodba, světla svítí, všude klid, hlasitá rána na půdě, padal jistič světel. Po natažení se to opakovalo pořád, hlučné rány jako poplašňák. Ve svítidle z bakelitu byla u objímky zuhelnatělá cestička L-N a v závislosti na vlhkosti okolí byla vodivější nebo ne. Na první pohled by si toho člověk ani nevšimnul. Zkratovalo to náramně.
raj:
Kabel od trafačky je pro rázovou přepěťovou vlnu velké impedanční nepřizpůsobení .
Přeskoková vzdálenost je zde příliš veliká.
Na přepětí bych to nesváděl, to by asi ze spotřebičů mnoho nezbylo.
Tohle odpařilo dost mědi, takže to mělo energii.
Jiní nájemníci problém nemají ?
Pokud ne,tak se přimlouvám se za mezifázový zkrat.
Jiří Schwarz:
Jaká je impedance na těch jističích a jaké je tam vedení dál?
Pokud podpoříme myšlenku mezifázového zkratu, co to asi udělalo s kabelem? Já jsem se s podobně občasným "záhadným zkratem" setkal u "prasácky namontované" sporákové kombinace. ITV nereagoval, z hlavního jističe (PL7) asi "létaly blesky" podle stop ve spojích plastů...
Jan Franěk:
Něco podobného jsem viděl u venkovního rozvaděče, do kterého se dostala vlhkost a spojila měděné části třífázové propojovací lišty. Ale ta byla v tomto případě umístěna dole, pod jističi a vlhkost se v ní držela. Plast pomalu uhelnatěl a "náhodné" vypadávání bylo stále častější.
ALe nedovedu si představit, co to mohlo způsobit tady.
Citace: Zdenek Rajmont 22.05.2013, 20:28
Přeskoková vzdálenost je zde příliš veliká.
TO si myslím taky. Ani tvrdý zkrat za jističem, by podle mě neudělal takovou paseku v té liště. Maximálně v jističi.
Jediné co mě napadá, je že by se po opakovaném zkratu a "vyfouknutí zplodin“ z jističe, udělala ze sazí vodivá cesta, která by pak samozřejmě mohla být příčinou této destrukce.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana